Balog a csecsemőhalálozásról: fertőzésre utaló jeleket találtak
Nem lenne korrekt előreszaladni, különösen óvatosan kell fogalmazni - mondta a miniszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
2013. augusztus 16. 11:19

Fertőzésre utaló jeleket is találtak az eddigi vizsgálatok során a miskolci kórház koraszülött osztályán - mondta a Kossuth Rádióban az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán a 180 percben hangsúlyozta: hamarosan megszülethet a végleges jelentés a történtekről, a vizsgálati eredményeket illetően azonban „nem lenne korrekt előreszaladni”, mint mondta, „különösen óvatosan kell fogalmazni”.

Balog Zoltán kijelentette: a kormány naponta kér jelentéseket a vizsgálat állásáról, amely hamarosan a végére érhet.

A miniszter a 180 percben elmondta: Miskolcon „nagyon tisztességesen és áldozatkészen próbálják fenntartani a rendszert, a gyógyítás folyamatát”. Felhívta a figyelmet arra is: olyan gyermekekről van szó, akik korábban meg sem tudtak volna születni. Hangsúlyozta azt is: a magyar orvostudomány ma már világszínvonalú a koraszülöttek ellátása terén, ezért is megdöbbentőek a történtek. Hozzátette ugyanakkor: nem zárható ki, hogy további halálesetek is lesznek, hiszen a nagyon kis súllyal születő csecsemők eleve élet-halál között vannak.

Balog Zoltán a 180 percben beszélt arról is, hogy egyszeri kártérítést kapnak a 2008-2009-es romagyilkosságok áldozatainak hozzátartozói. A miniszter emlékeztetett: nem egyedülálló az intézkedés a második Orbán-kormány történetében, hiszen hasonlóval kezdte működését a kabinet, amikor kárpótolta a 2006-os tűzijáték, valamint az októberi rendőri brutalitás áldozatait, illetve a hozzátartozókat.

hirado.hu
  • Gulyás: indul a vakcina-előjegyzési kampány
    A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.
  • Donald Trump: Ha igazam van, Joe Biden nem lehet elnök
    A mainstream média szinte teljesen mellőzte, a Facebook és a Twitter pedig az üzenet valóságtartalmát firtató címkékkel látta el Donald Trump minapi beszédét, amit a hivatalban lévő elnök az eddigi legfontosabb felszólalásaként jellemzett.
  • Tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
    Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó