Vívó-vb - A FIE-technikai igazgatója szerint az egyik legjobban rendezett vb volt a budapesti
Minden idők egyik legjobban szervezett vívó-világbajnoksága volt a budapesti Ioan Pop, a nemzetközi sportági szövetség (FIE) technikai igazgatója szerint. Szilágyi Áron a sportolói bizottságban.
2013. augusztus 13. 11:25

    "Kilencvenkilenc százalékban elégedett vagyok, és azt a maradék egy százalékot is nehéz megfogni" - idézte Popot a szervezőbizottság keddi hírlevele.
    Ioan Pop úgy véli, a 2010-es párizsi vb gyönyörű helyszínét, a Grand Palais-t tekintve ugyan felülmúlta a mostanit, a pástok közvetlen környezetének minősége és látványa azonban a SYMA Csarnokban volt jobb.

    "Nem volt könnyű a szenzációsan sikerült londoni olimpia után vb-t rendezni, és a korábbiaknál is komolyabb munkát igényelt a pástok elhelyezése, de az erőfeszítés nem volt hiábavaló" - tette hozzá.

    Arról is beszélt, hogy a helyszínválasztás körül akadtak bizonytalanságok, ám végül jó döntés született, a SYMA Csarnokban közelebb kerülhetett a közönség a vívók küzdelméhez.

    "Többször voltunk itt az elmúlt időszakban, gondosan felügyeltük az előkészületeket, és a szervezők is alaposan dolgoztak, nem tudok nekik felróni semmit. Kiváló munkát végzett a Vékássy Bálint vezette stáb, és példaértékű, már-már egyedülálló szakmai és emberi kapcsolatot alakított ki a szövetség delegációja a szervezőbizottság tagjaival" - mondta a FIE technikai igazgatója.

    A kolozsvári származású Ioan Pop szerint a MOL vívó-világbajnokság kampánya minden korábbinál látványosabbra sikeredett.
    "A párizsi vb-nek is kiváló felvezetése volt, ez azonban szerintem annál is jobban sikerült. Nagyra értékelem, hogy nem horribilis összegekért, külön kommunikációs cégeknél készültek el a kampányelemek, hanem szinte minden része a szervezőbizottsághoz kötődik. A közönséget tekintve meg is volt az eredménye ennek a profi, érdekes, fantáziadús kampánynak, amelyben a vívók és a szurkolók is nagy szerepet játszottak. Az augusztusi kánikulában Budapesten aligha lehetett volna ennél több nézőt megnyerni" - fejtette ki, utalva arra, hogy mindennap többezres közönség szurkolt a lelátókon.

    Ioan Pop a vb szakmai színvonalával sem volt elégedetlen, hiszen - mint mondta - az olimpia után átalakuló csapatokban megjelentek a fiatalok, köztük számos nagy tehetség. A technikai igazgató példaként az éremtáblázat élén végzett oroszokat említette, akiknek a sikerében fontos szerepet játszott az utánpótlás eredményes csapatba építése.

 

Szilágyi Áron is bekerült a Nemzetközi Vívószövetség (FIE) sportolói bizottságába a 2013-2017-es időszakra.

    A FIE kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a budapesti világbajnokságon szerepelt 832 versenyző közül 724 adta le a voksát, s ilyen nagy részvételi arány korábban soha nem volt.

A 19 jelöltből hat vált tagjává a sportolói testületnek.
A bizottság tagjai:
Ota Juki (japán, tőr, 313 szavazat)
Mariel Zagunis (amerikai, kard, 278)
Valentina Vezzali (olasz, tőr, 260)
Szilágyi Áron (kard, 231)
Ana Maria Branza (román, párbajtőr, 163)
Nyikolaj Kovaljov (orosz, kard, 154)

    A beválasztottak közül öten versenyeztek a hétfőn zárult budapesti vb-n, de a londoni olimpia után szünetet tartó japán Ota Juki is eljött Budapestre kampányolni.

mti
  • Orbán Viktor: Mi, magyarok, kultúrnemzet vagyunk
    – A Magyar Zene Házához hasonló intézményeket máshol a járványra hivatkozva inkább bezárják vagy leépítik, ám Magyarországon kulturális expanzió figyelhető meg – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Liget projekt részeként megépült létesítmény ünnepélyes megnyitóján. A kormányfő arról is beszélt, hogy Magyarországon jelentős a kultúra támogatása, majd emlékeztetett, hogy a baloldal folyamatosan támadta a beruházást, ám a magyar kultúra napja helyett inkább április 3-án kell rajtuk revansot venni.
  • A magyar kultúra napja – 199 éve fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnuszt
    1989 óta január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával kapcsolatos szakmai elismeréseket is – írja a Híradó.hu.
  • Olaf Scholz titokzatos pénzügyei (2. rész)
    Az ügy, amelybe a német kancellár belegabalyodott, vaskos adócsalás vagy inkább adólopás.
MTI Hírfelhasználó