Hétfőn jön az enyhülés
Hétfő este érkezik a közel 10 fokos lehűlést hozó hidegfront. A dunántúlon és a középső megyékben akár 70-100 km/órás szélrohamok lehetnek.
2013. július 28. 14:39

Vasárnap a napi középhőmérséklet északkeleten 25-26 fok körül, az ország legnagyobb részén 27-30 fok között valószínű. A hőség hétfőn tetőzik, néhol 40, 41 fok körüli csúcshőmérséklettel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ezért továbbra is a legmagasabb fokú figyelmeztető előrejelzést tart érvényben az ország 15 megyéjében.

Az OMSZ előrejelzése szerint hétfő este északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, hatására az északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon és a középső megyékben viharos szélrohamok (70-100 km/h) kísérik. Emellett nyugaton, északnyugaton egy-egy heves zivatar (jég > 2 cm, szél > 90 km/h) is kialakulhat.

hirado.hu/met.hu nyomán
  • Fontos megvallani keresztény vallásunkat
    Fontos, hogy a mai világban a fiatalok merjék vállalni kereszténységüket, és ezt ki merjék mondani Európában és Magyarországon is - erről a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt vasárnap a budapesti Mátyás-templom előtt.
  • Az ellenzéket elbutítja az orbánozás
    Az alkotmányjogász elmondta, „az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.”
  • „Meglett férfiak zokogtak" – 17 éve voksoltunk a kettős állampolgárságról
    Több mint egy évtized kellett ahhoz, hogy beforrjon az a mély seb, amelyet 2004. december 5-e okozott a magyar nemzet minden népben és nemzetben gondolkodó tagjának, határon innen és túl. Az alacsony részvétel miatt nem lett érvényes a voksolás, melyen többségbe kerültek az elszakított területeken élők mellett leadott szavazatok.
MTI Hírfelhasználó