Gyurcsány üzenete Orbánnak: "Engem nem tudtok elkapni!"
Gyurcsány Ferenc egy több évtizeddel ezelőtti Orbán-videóból vezeti le a Szilvásy György ellen indított per lényegét. A volt miniszterelnök üzent a jelenleginek: "engem nem tudott elkapni".
2013. július 23. 09:24

Gyurcsány Ferenc nem áll le, továbbra is aktív a legnépszerűbb közösségi oldalon. Ezúttal nem saját videót töltött fel, amelyben üzen támogatóinak, hanem Orbán Viktornak egy „ősrégi”, még az egyetemi évei alatt készült felvételét tette fel Facebook-oldalára. A jelenlegi kormányfő ebben úgy fogalmaz, két olyan KISZ-es politikus van, aki tárgyalóképesnek nevezhető Magyarországon. Az egyik Gyurcsány Ferenc, a másik pedig Szilvásy György.

A volt titokminisztert a kémkedési perként ismert büntetőügy július 4-én kihirdetett elsőfokú ítéletében a Debreceni Törvényszék másodrendű vádlottként felbujtóként elkövetett kémkedésért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, a közügyektől pedig 3 évre eltiltotta.

Gyurcsány facebookos posztjában úgy fogalmaz, őt még nem tudta elkapni a miniszterelnök, „de Szilvásy még nem menekült meg Orbán bosszújától. Semmi kétségem, erről szól a volt titokminiszter elleni koncepciós kémper”.

Gyurcsány: Veled vagyunk, Szilvásy Gyuri!

A volt kormányfő július elején, a Szilvásyék elleni ítélethirdetést követően szintén a Facebookon kijelentette, az 50-es évek óta nem ítéltek el minisztert vagy volt minisztert kémkedés vádjával. Ennek kapcsán Orbán Viktorra célozva feltette a kérdést: „Hogyan szolgálják ki ezt a gazembert…, ezt az erőszakos senkiházit bírók, rendőrök, ügyészek? Veled vagyunk, Szilvásy Gyuri, és egy percig sem hisszük, hogy rárontottál volna a nemzetedre, ahogyan ráront Orbán minden nap.”

A volt miniszterelnök a per bírájának is üzent. Azt mondta, „egyszer a tartója is el fog menni, meg fog majd bukni, és bukni fog vele ő is”. Gyurcsány megjegyezte, az Orbán-rendszer háborút hirdetett, amit a „drága demokrata barátoknak” nem lenne szabad tovább tűrniük és „politikailag korrekten szövegelniük”. „Vegyük föl a kesztyűt! Maradjunk Szilvásyval és a köztársasággal, védjük meg magunkat és az országot!”

MNO
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó