Újabb részvényeket adtak el Csányiék
Újabb részvényeket értékesített az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának minősített befolyása alatt álló Bonitás 2002 Zrt.
2013. július 22. 11:28
Kapcsolódó cikkeink
> Csányi Sándor visszavonul?

A BÉT honlapján hétfőn megjelent közlemény szerint a cég pénteken összesen 650 ezer darab OTP-papírt értékesített, így a tulajdonában maradó részvények száma 500 ezerre csökkent.

A közlemény alapján Csányi Sándor cége 2013. július 19-én az Unicredit Bank Hungary Zrt. mint befektetési szolgáltató igénybevételével a Budapesti Értéktőzsdén 4519 forint/darab átlagáron 316 ezer 124 darab OTP-törzsrészvényt, míg a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. mint befektetési szolgáltató igénybevételével 4227 forint/darab átlagáron 333 ezer 876 darabot adott el. Az eladott részvényekből további mintegy 2,8 milliárd forint bevételre tett szert az OTP elnök-vezérigazgató cége. Mindezek mellett Csányi Sándor közvetlenül fennálló részvénytulajdona változatlan maradt.

Estek az OTP-részvények

A hírre ismét erőteljesen esni kezdtek az OTP részvényei. A tájékoztatás megjelenésekor a papírok 0,26 százalékos mínuszban voltak, 50 perccel később, fél 11-kor viszont 1,24 százalékos mínuszban, ekkor 4148 forintot értek a részvények.

A pénteki záró értékéhez képest a BUX hétfő reggel 0,86 százalékkal gyengült. Az OTP 2,38 százalékos mínusszal kezdett, a Portfolio.hu szerint a papír igen gyenge teljesítménye mögött akár az is állhat, hogy a pénteki jelentős esés hatására a határidős piacon is kényszerlikvidálásokat hajthatnak végre, ami a mai kereskedésben is további eladói nyomást generálhat.

Erősödött kissé a forint hétfőn délelőtt a bankközi devizapiacon, az eurót 294,44 forinton jegyezték 11 óra körül, a reggeli 295,29 forint és a péntek délutáni 295,96 forint után. Devizapiaci kereskedők az MTI-nek azt mondták: csendes a kereskedés, alacsony a forgalom, a befektetők valószínűleg kivárnak szerdáig, amikor az újabb devizahiteles mentőcsomagról tárgyal majd a kormány. A kereskedők szerint az OTP-részvények eladása nem volt hatással a forintra.

MNO nyomán
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Deutsch: A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából
  A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából, és kiderült, hogy semmilyen normatív jogi szempont nem támasztja alá a Brüsszelből érkező jogállamisági kritikákat és kifogásokat. Ezek mögött kizárólag durva politikai szándék áll, az európai baloldal és magyar "dollárbaloldal" politikai támadási szándéka - mondta Deutsch Tamás.
 • Támadás a magyar egyetemek ellen
  Végtelenül aljas és felháborító a korrupciótól átszőtt EU parlamentje, valamint elnöke miatt feddhetetlenséggel ugyancsak nem jellemezhető bizottságának újabb aknamunkája Magyarország ellen – rögzíti Alvincz József.
 • Csurka megjövendölte a mai fejleményeket
  A „mainstream", a média fősodrata azt sugallja, hogy el kell vetni a régit, a nemzeti érték nem érték, a multikulti a trend. Ehhez a véleményhez Csurkának volt néhány szava, ami persze kiverte a biztosítékot az ellenfeleinél. Egy biztos: jóslatai beváltak, félelmetes előrelátással bírt. A mainstream média szemében Csurka ma nem divatos, sőt veszélyes – fogalmaz Bakos Katalin filmrendező.
MTI Hírfelhasználó