Parlamenti forgalom: az LMP robbantott!
Nagy volt a tolongás, nem volt oly parlamenti bizottság, ahol nem történt volna vándorlás. A bizottsági helyek újraosztását leginkább az LMP frakciójának megszűnése tette szükségessé. Volt ahol palotaforradalom történt. Leginkább a Fidesz csereberélte embereit, ám az MSZP, a Jobbik és a KDNP is gyakran„rendezte” sorait.
2013. július 15. 10:27

JÖTTEK, MENTEK

386 képviselővel kezdte az esztendőt az Országgyűlés: (Fidesz: 226, KDNP: 37, MSZP: 48, Jobbik: 43, LMP: 15, Független:17). 385-el zárta a nyári szünet előtt, (Fidesz: 224, KDNP: 36, MSZP: 48, Jobbik: 43, Független: 34).

 

Nyolc olyan honatya kezdette a Tisztelt Házban az esztendőt, aki a rendszerváltás óta (1990.05.02.) mind a hat (1990-94, 1994-98, 1998-2002, 2002-2006, 2006-2010, 2010-)  parlamenti ciklusban képviselői ranghoz jutott. Kiss Péter és az elfüggetlenedett Vitányi Iván  az MSZP, Kósa Lajos, Kövér László, Németh Zsolt, Orbán Viktor, Varga Mihálya pedig a Fidesz színeiben  érdemelte ki e ciklusban a megtisztelő megbízatást. Salamon László e szép sorozatának - miután alkotmánybíróvá választották – idén februárban vége szakítatott.

 

MSZP

 

Az MSZP-ben a korábbi földrengés után, a Gyurcsány-csapat korábbi látványos távozása óta nem volt mozgás. Mesterházy Attila elnök-frakcióvezetője rendezte a sorokat. Elfogadva az új szelek új irányát, minden képviselőjük a helyén maradt ez esztendőben, és cseppet sem titkolják, hogy a Bajnai-féle  „független-liberális” csapathoz közelednek.

 

JOBBIK

 

A  létszámot tekintve a Jobbik frakciójában sem volt változás. Vona Gábor változatlanul  őrzi koronáját. A frakcióvezető szerint egységük „megbonthatatlan”.

 

KDNP

 

A KDNP frakciójának dobogóján – változatlanul - Harrach Péter vezényelt. Karmesteri intései szép hazánk, szebb jövőrét tételeiről szóltak, - harcos vitákat igen, „lélekvándorlási” konfliktusokat azonban nem okoztak.  

 

Két ember távozott az év eleji frakcióból, s egy érkezett. Dr. Salamon László, miután alkotmánybíróvá választották, lemondott a mandátumáról, (2013.02.24.). Helyét a Pest megye területi listáról Gaal Gergely foglalta el,  (2013.03.04.).

 

Mindmáig talány viszont dr. Stágel Bence távozása,  (2013.05.31.). Személyes okokra hivatkozva mondott le képviselői megbízatásáról. Meglepetésre, még ellenzéki körökben sem találgatták - szokásukhoz híven - távozásának magyarázatát.

A kereszténydemokrata politikus a Fidesz-KDNP országos listájáról 2010 szeptemberében szerzett mandátumot az államfői posztot betöltő Schmitt Pál utódaként. Döntéséről Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének címzett levelében azt írta: „Megtiszteltetés és köszönet, hogy hazánk sorsának és jövőjének alakításában országgyűlési képviselőként részt vehettem.”

Lemondása révén Hidvéghi Balázs, a Fidesz stratégiai igazgatóhelyettese ülhetett - a párt országos listájáról  - a Fidesz frakcióba, (2013.07.05.).

 

FIDESZ

 

A Fideszben a karmesteri pálcát Rogán Antal tartotta masszívan a kezében. Csendes, jótékonynak minősített változásnak tekintették hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, miután kinevezték  a Magyar Nemzeti Bank elnökévé lemondott képviselői megbízatásáról, (2013.03.03.). A Bács-Kiskun megye területi listáról  érkező Szemereyné Pataki Klaudia vehette át tőle a stafétabotot, (2013.04.08.).

 

Dorkota Lajos (Fejér megye 3. vk.) is békésen intett búcsút a frakciónak, miután a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökévé választották, (2013.06.30.). Keresik még, hogy  ki ülhessen a megüresedett képviselői székébe.

 

***

 

Május elsején pártja szorgalmazására lépett ki a Fidesz frakcióból Balogh József. -(2010.05.01). Az élettársa megverésével gyanúsított képviselő azzal indokolta döntését, hogy „a balliberális média folyamatos támadásai a bekövetkezett eseménysorozat tisztázódását megelőzően sértik” pártja és a kormány érdekeit.

 

(Fülöpháza polgármesterének élettársa súlyos sérülésekkel került kórházba, miután elmondása szerint a politikus részegen megverte. A képviselő ezt úgy magyarázta, hogy a nőre, miután belebotlott  a vak kutyája támadt rá.)

 

Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője szabadabban szólva, nem titkolta: „Számomra magánemberként, férjként és apaként is elfogadhatatlan, ha valaki bántalmazza szeretteit, családtagjait. Ezt a véleményemet a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának minden tagja osztja. Ezt tudomására hoztam Balogh József képviselőtársamnak is, aki ezt követően tájékoztatott arról, hogy kilép a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselőcsoportjából.”

 

Balogh József országgyűlési mandátumát nem adta vissza, függetlenként vesz részt a parlament munkájában.

 

***

 

Átigazolt a függetlenek közé dr. Ángyán József is. A  Fidesz korábbi vidékfejlesztési minisztériumi államtitkára - (2010.06.02.- 2012.02.05.) – az újonnan elfogadott  földtörvényt tartotta, s tartja elfogadhatatlannak, s ezért fordított hátat a minisztérium után a pártjának is, (2013.06.21.).

 

LMP

 

Az LMP belső harcai előbb dörögtek, majd villámlottak. 15 fős képviselőcsoportjában palotaforradalom történt, miután Jávor Benedek korábbi frakcióvezető, Szabó Tímea, Karácsony Gergely, Szabó Rebeka, Dorosz Dávid, Scheiring Gábor, Szilágyi Péter és Szilágyi László társaságában bejelentette: a szebb jövő reményében kilépnek az LMP-frakcióból, és Bajnai Gordon ex-miniszterelnök csapatához csatlakoznak.

 

A Schiffer András frakcióvezető mellett hű maradt  Vágó Gábor, Ertsey Katalin, Osztolykán Ágnes, Szél Bernadett, Lengyel Szilvia és Mile Lajos pedig kénytelen volt tudomásul venni, hogy a Házszabály érvényben lévő szabályai alapján megszűnt a frakció, mivel tagjainak száma 12 alá csökkent, (2013.02.12.).

 

(Újra parlamenti frakciót alakíthat azonban az LMP képviselőcsoportja, ha az Országgyűlés elfogadja az Alkotmányügyi bizottság állásfoglalását. A házszabály módosítását kezdeményező javaslat hivatkozik az Alkotmánybíróság április 25-én hozott határozatára, amely kimondta, az olyan pártlistához tartozó országgyűlési képviselőket, amelynek pártlistája a szavazatok több mint öt százalékát megkapta, mindenképpen megilleti a frakcióalakítás joga. Schiffer András, az LMP volt frakcióvezetője a bizottság ülésén azt mondta: bízik abban, hogy az Országgyűlés megszavazza a Házszabály módosítását, így ismét megalakulhat a képviselőcsoport.)
 

Függetlenek

 

Az átülések az MSZP, KDNP és a Jobbik padsorait nem érintették, a függetlenekét viszont az LMP megszűnésével jelentősen gyarapították, és a Fidesz padsorait, ha szolidan is, de keskenyítették. Létszámuk az év elei  17-röl 34-re növekedett.

 

BIZOTTSÁGOK

 

A legrangosabb, kétséget kizáróan a Házbizottság. Összefogja az országgyűlés munkáját, seregnyi dolgot, intéz, szervez, irányit, hogy rendben menjenek az Országgyűlés dolgai. Ülései nem nyilvánosak.

 

Elnöke az Országgyűlés elnöke, tagjai az Országgyűlés alelnökei és a pártok képviselőcsoportjainak vezetői. Az LMP megszűnésével dr. Schiffer András e tisztségét feladni kényszerült. Új tagként köszönthette viszont  a bizottságot dr. Mátrai Márta az Országgyűlés háznagyaként.  

 

Kövér László

Fidesz

Országgyűlés elnöke

2010.08.06.

Jakab István

Fidesz

Országgyűlés alelnöke

2010.05.14.

Lezsák Sándor

Fidesz

Országgyűlés alelnöke

2010.05.14.

Dr. Ujhelyi István

MSZP

Országgyűlés alelnöke

2010.05.14.

Balczó Zoltán

Jobbik

Országgyűlés alelnöke

2010.05.14.

Dr. Latorcai János

KDNP

Országgyűlés alelnöke

2010.05.14.

Rogán Antal

Fidesz

Frakcióvezető

2012.06.02.

Mesterházy Attila

MSZP

Frakcióvezető

2011.11.21.

Vona Gábor

Jobbik

Frakcióvezető

2010.05.14.

Harrach Péter

KDNP

Frakcióvezető

2010.05.14.

Dr. Mátrai Márta

Fidesz

Országgyűlés háznagya

2013.01.01.

 

Állandó bizottságok új elnökei, alelnökei, tagjai

 

Húsz állandó bizottság működik a T. Házban. Nagy volt a tolongás, nem volt oly bizottság, ahol nem történt vándorlás. A bizottsági helyek újraosztását  leginkább az LMP frakciójának megszűnése  tette szükségessé. Volt ahol palotaforradalom történt. Leginkább a Fidesz csereberélte embereit, ám az MSZP,  a Jobbik és a KDNP is gyakran„rendezte” sorait.

 

Négy új bizottsági elnöknek is bizalmat szavazott a parlament. Az alkotmánybíróvá választott KDNP-s Salamon Lászlót, a fideszes Cser-Palkovics András váltotta az Alkotmányügyi bizottság elnöki székében. L. Simon László (Fidesz) a  leváltott kulturális államtitkár visszatért a kulturális bizottság élére. A Sportbizottságban Bohács Zsolt e tisztségből visszahívott párttársát Szalay Ferencet (Fidesz) váltotta. A Fenntartható fejlődés bizottság elnöki posztjára a távozó Jávor Benedek (LMP) helyett, pedig Szili Katalint (független) választotta az Országgyűlés. 

 

Három új bizottsági alelnököt is köszöntött a T. Ház:  A jobbik a visszahívott Hegedűs Tamást (Gazdasági és informatikai bizottság )Volner  Jánossra, Zakó Lászlót (Sport- és turizmusbizottság) pedig Szilágyi Györgyre, cserélte. Az elfüggetlenedett Osztolykán Ágnes (LMP) pedig önmagát váltotta, (Oktatási, tudományos és kutatási bizottság).

 

Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság

 

(27 fő, elnöke: dr. Cser-Palkovics András, - Fidesz, alelnökei: dr. Papcsák Ferenc, - Fidesz,

 dr. Gyüre Csaba, - Jobbik.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

dr. Schiffer András

független

tag

2013.02.25.

Dr. Schiffer András

LMP

megszűnt a frakció

dr. Cser-Palkovics András

 

Fidesz

ELNÖK

2013.03.01.

Dr. Salamon László

ELNÖK

KDNP

lemondott, - az Alkotmánybíróság tagjává választották

Székyné Sztrémi Melinda

Fidesz

tag

2013.03.01.

Dr. Bohács Zsolt

Fidesz

lemondott

dr. Botka Lászlót

MSZP

tag

2013.03.04.

Dr. Varga László

MSZP

lemondott

dr. Vejkey Imre

KDNP

tag

2013.05.13.

Dr. Puskás Imre

Fidesz

lemondott

                 

Egészségügyi bizottság

 

(21 fő, elnöke: Dr. Kovács József, - Fidesz, alelnökei: dr. Bene Ildikó, - Fidesz, dr. Gyenes Géza, - Jobbik.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

dr. Szalay Péter

Fidesz

tag

2013.02.11.

dr. Ódor Ferenc

Fidesz

visszahívás

Szilágyi László

független

tag

2013.02.25.

Szilágyi László

LMP

megszűnt a frakció

 

Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottság

 

(21 fő, elnöke: dr. Lukács, - KDNP, alelnöke: Gulyás Gergely, - Fidesz.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Rónaszékiné Keresztes Monika

Fidesz

tag

2013.02.18.

Kővári János

Fidesz

visszahívás

Szabó Timea

független

tag

2013.02.25.

Szabó Timea

ALELNÖK

LMP

megszűnt a frakció

 

Európai ügyek bizottsága

 

(21 fő, elnöke: dr. Hörcsik Richárd, - Fidesz, alelnöke: Firtl Mátyás, - KDNP.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Mile Lajos

független

tag

2013.02.25.

Mile Lajos

ALELNÖK

LMP

megszűnt a frakció

 

dr. Szanyi Tibor

MSZP

tag

2013.03.04.

dr. Botka László

MSZP

visszahívás

Sáringer-Kenyeres Tamás

KDNP

tag

2013.05.13.

dr. Vejkey Imre

KDNP

visszahívás

 

Fenntartható fejlődés bizottsága

 

(18 fő, elnöke: Szili Katalin, - független, alelnökei: dr. Turi-Kovács Béla, - Fidesz,  dr. Nagy Andor, - KDNP, Szabó Imre, - MSZP.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Cseresnyés Péter

Fidesz

tag

2013.02.11.

Bodó Imre

Fidesz

lemondott

Vincze László

Fidesz

tag

2013.02.11.

Fejér Andor

Fidesz

lemondott

Kővári Jánost

Fidesz

tag

2013.02.18.

Fülöp István

Fidesz

lemondott

Szili Katalin

Független

ELNÖK

2013.02.25.

Jávor Benedek

ELNÖK

LMP

megszűnt a frakció

Jávor Benedek

Független

tag

2013.02.25.

 

 

 

 

Foglalkoztatási és munkaügyi bizottság

 

(18 fő, elnöke: Gúr Nándor, - MSZP, alelnökei: Kara Ákos, - Fidesz, Varga József, - Fidesz.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Patay Vilmos

Fidesz

tag

2013.02.11.

dr. Karakó László

Fidesz

visszahívás

dr. Szél Bernadett

Független

tag

2013.02.25.

dr. Szél Bernadett

LMP

megszűnt a frakció

 

Fogyasztóvédelmi bizottság

 

(18 fő, elnöke: Simon Gábor, - MSZP, helyettesítő alelnöke: Zsigó Róbert, - Fidesz, alelnök: Szabó Zsolt, - Fidesz.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Sági István

Fidesz

tag

2013.02.11.

Fejér Andor

Fidesz

lemondott

Szilágyi György

Jobbik

tag

2013.02.25.

Ertsey Katalin

LMP

megszűnt a frakció

 

Gazdasági és informatikai bizottság

 

(27 fő, elnöke: Rogán Antal, - Fidesz, alelnökei: Koszorús László, - Fidesz, Kovács Tibor, - MSZP, Volner  János, - Jobbik.)

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Scheiring Gábor

független

tag

2013.02.25

Scheiring Gábor

LMP

megszűnt a frakció

Volner  János

Jobbik

ALELNÖK

2013.06.17

Hegedűs Tamás

ALELNÖK

Jobbik

visszahívás

Hegedűs Tamás

Jobbik

tag

2013.06.17

 

 

 

Honvédelmi és rendészeti bizottság

 

(21 fő, elnöke: elnöke: dr. Kocsis Máté, - Fidesz, alelnökei: Csampa Zsolt, - Fidesz, Básthy Tamás, - KDNP, Iváncsik Imre, - MSZP.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Menczer Erzsébet

Fidesz

tag

2013.02.11.

Vargha Tamás

Fidesz

államtitkári kinevezés

dr. Dorosz Dávid

független

tag

2013.02.25.

dr. Dorosz Dávid

LMP

megszűnt a frakció

dr. Vas Imre

Fidesz

tag

2013.05.27.

dr. Mátrai Márta

Fidesz

visszahívás

 

Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottság

 

(24 fő, elnöke: Sneider Tsamás, - Jobbik, alelnökei: Ágh Péter, - Fidesz, Talabér Márta, - Fidesz.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Horváth Zoltán

Fidesz

tag

2013.02.11.

Lakatosné Sira Magdolna

Fidesz

visszahívás

Lengyel Szilvia

független

tag

2013.02.25.

Vágó Gábor

LMP

megszűnt a frakció

Vincze László

Fidesz

tag

2013.03.01.

Székyné dr. Sztrémi Melinda

Fidesz

visszahívás

Pál Béla

MSZP

tag

2013.03.04.

dr. Szanyi Tibor

MSZP

visszahívás

dr. Bagdy Gábor

KDNP

tag

2013.03.04.

Sáringer-Kenyeres Tamás

KDNP

visszahívás

Székyné dr. Sztrémi Melinda

Fidesz

tag

2013.05.21.

dr. Vas Imre

Fidesz

visszahívás

Gaal Gergely

KDNP

tag

2013.06.10.

dr. Stágel Bence

KDNP

lemondott

 

Számvevőszéki és költségvetési bizottság

 

(27 fő, elnöke: dr. Nyikos László, - Jobbik, alelnökei: dr. Puskás Imre, - Fidesz, Seszták Oszkár, - KDNP.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Vágó Gábor

független

tag

2013.02.25.

Vágó Gábor

LMP

megszűnt a frakció

dr. Nyitrai Zsoltot

Fidesz

tag

2013.05.01.

Kara Ákos

Fidesz

visszahívás

 

Kulturális és sajtóbizottság

 

(18 fő, elnöke: L. Simon László,  - Fidesz, alelnök: Pálffy István, - KDNP. )

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

L. Simon László

Fidesz

ELNÖK

2013.03.01.

dr. Cser-Palkovics András 

ELNÖK

Fidesz

visszahívás

Karácsony Gergely

LMP

tag

2013.02.25.

Karácsony Gergely

ALELNÖK

LMP

megszűnt a frakció

 

Külügyi bizottság

 

(21 fő, elnöke: Balla Mihály, - Fidesz, alelnökök: dr. Nagy Gábor Tamás, - Fidesz, Kovács László, - MSZP, Gyöngyösi Márton, - Jobbik.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Törő Gábor

Fidesz

tag

2013.02.11.

Vargha Tamás

Fidesz

államtitkári kinevezés

Ertsey Katalin

független

tag

2013.02.25.

Ertsey Katalin

LMP

megszűnt a frakció

 

Mentelmi, összeférhetetlenségi, fegyelmi és mandátumvizsgáló bizottság

 

(6 fő, elnöke: dr. Rubovszky György, - KDNP, alelnöke: dr. Simon Gábor, - MSZP.)

 

Képviselő

Tisztség

- ig

Ki helyett  / Megszűnés oka

Szilágyi Péter

LMP

tag

2013.02.11.

megszűnt a frakció

dr. Cser-Palkovics András

Fidesz

tag

2013.02.25.

Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság elnökévé választják

 

(A mentelmi bizottság hattagúra csökkent, Cser-Palkovics András és Szilágyi Péter helyét nem töltötték be, így maradt azonos számú kormánypárti és ellenzéki képviselő.)

 

Mezőgazdasági bizottság

 

(21 fő, elnöke: Font Sándor, - Fidesz, helyettesítő alelnök: Horváth István, - Fidesz, alelnök: Gőgös Zoltán, - MSZP.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

dr. Tóth József

Fidesz

tag

2013.02.11.

dr. Ódor Ferenc

Fidesz

visszahívás

dr. Józsa István

MSZP

tag

2013.03.04.

Szabó Rebeka

LMP

megszűnt a frakció

Örvendi László

Fidesz

tag

2013.05.21.

Balogh József

Fidesz

kilépés a képviselőcsoportból

Balogh József

független

tag

2013.05.21.

 

 

 

 

Nemzetbiztonsági bizottság

 

(12 fő, elnöke: dr. Molnár Zsolt, - MSZP, alelnöke: Németh Szilárd István, - Fidesz.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Csampa Zsolt

Fidesz

tag

2013.02.11.

Gulyás Gergely

Fidesz

visszahívás

Mile Lajos

független

tag

2013.02.25.

Mile Lajos

LMP

megszűnt a frakció

 

Nemzeti összetartozás bizottsága

 

(12 fő, elnöke: Potápi Árpád János, - Fidesz, alelnöke: dr. Kovács Ferenc, - Fidesz.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Szabó Rebeka

független

tag

2013.02.25.

dr. Dorosz Dávid

LMP

megszűnt a frakció

dr. Szili Katalin

független

tag

2013.02.25.

dr. Szili Katalin

ALELNÖK

független

lemondás, - a  Fenntartható fejlődés bizottság elnökévé választják

Gaal Gergely

KDNP

tag

2013.03.04.

dr. Stágel Bence

KDNP

visszahívás

 

Oktatási, tudományos és kutatási bizottság

 

(21 fő, elnöke: Pokorni Zoltán, - Fidesz, alelnökei: dr. Pósán László, - Fidesz,  Osztolykán Ágnes, - független.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Németh Zoltán

Fidesz

tag

2013.02.11.

Pichler Imre László

Fidesz

visszahívás

Osztolykán Ágnes

független

ALELNÖK

2013.02.25.

Osztolykán Ágnes

ALELNÖK

LMP

megszűnt a frakció

 

Önkormányzati és területfejlesztési bizottság

 

(25 fő, elnöke: dr. Láng Zsolt, - Fidesz, alelnökei: Habis László, - KDNP, dr. Apáti István, - Jobbik.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Szilágyi Péter

független

tag

2013.02.25.

Szilágyi Péter

LMP

megszűnt a frakció

             

Sport- és turizmusbizottság

 

(18 fő, elnöke: Bohács Zsolt, - Fidesz, Lasztovicza Jenő, - Fidesz, Szilágyi György - Jobbik.)

 

Képviselő

Tisztség

-tól

Ki helyett  / Megszűnés oka

Révész Máriusz

Fidesz

tag

2013.02.11.

Törő Gábor

Fidesz

visszahívás

Bohács Zsolt

Fidesz

ELNÖK

2013.03.01.

Szalay Ferenc

ELNÖK

Fidesz

lemondott

Szalay Ferenc

Fidesz

tag

2013.03.01.

Vincze László

Fidesz

visszahívás

dr. Varga László

MSZP

tag

2013.03.04.

Lengyel Szilvia

LMP

megszűnt a frakció

Szilágyi György

Jobbik

ALELNÖK

2013.05.13.

Zakó László

ALELNÖK

Jobbik

visszahívás

Zakó László

Jobbik

tag

2013.05.13

Szilágyi György

Jobbik

visszahívás


Bartha Szabó József
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó