Natúrkozmetikumokkal a természeti értékek megóvásáért
A természetbarát bőrápolás és a környezettudatos termék-előállítás fontosságára hívja fel a figyelmet a WWF Magyarország és az Ilcsi Szépítő Füvek együttműködése.
2013. július 12. 11:12

Az Ilcsi termékeire WWF logó került, hangsúlyozva, hogy a bio alapanyagú kozmetikumok hozzájárulnak természeti értékeink megóvásához.

A WWF globális küldetése, hogy az emberiség és a természet harmóniában éljen egymással. A szervezet programjai és együttműködései többek között mind azt a célt szolgálják, hogy világszerte csökkenjen a károsanyag-kibocsátás és a Föld változatos élővilága fennmaradjon.

A Föld megóvásához elengedhetetlen, hogy az emberiség a természetet kevésbé terhelő életmódra térjen át. Ezért fontosak azok a vállalatok, amelyek környezettudatos működésük és környezetbarát termékeik révén példát mutatnak. Az Ilcsi Szépítő Füvekkel indított együttműködésünk a közös felelősségvállalásra valamint a természetes alapanyagok jelentőségére hívja fel a figyelmet. A termékekre került WWF logó azt az üzenetet hivatott eljuttatni az emberhez, miszerint természeti értékeink megóvása mindannyiunk közös feladata.” – mondta Fáth Ákos, a WWF Magyarország igazgatója.

Az Ilcsi Szépítő Füvek termékei a legszigorúbb natúrkozmetikai előírásokat figyelembe véve és kizárólag a legjobb minőségű bio alapanyagokat – friss gyógynövényeket, gyümölcsöket és zöldségeket – felhasználva készülnek. A magyar tulajdonban lévő vállalat saját bioültetvényén termeszti, biogazdaságokból vásárolja vagy vadon gyűjti be a termékei előállítása során használt több mint száz növényfaj részeit. Ezek a növények gazdagabbak biológiailag aktív anyagokban, mint a hagyományos termesztésből származó társaik.

Az Ilcsi a mindennapokban is környezettudatos, ezért az irodai munka és gyártás során keletkezett hulladékot szelektíven gyűjti. Ennek köszönhetően évente közel 80.000 liter szelektív szemetet gyűjt össze a vállalat, hogy kevésbé terhelje a környezetet. A termékek csomagolásának kialakításánál is fontos szempont volt a környezet védelme, ezért a tégelyek csökkentett, 13-17%-kal kevesebb műanyagtartalommal és PBA mentesen, újrahasznosítható műanyagból készülnek. Az Ilcsi a termékek szállítása során a hagyományos térkitöltők helyett környezetbarát puffasztott biokukoricát használ.

Számomra mint natúrkozmetikai gyártó cég tulajdonosának és Ilcsi néni fiának mindig is fontos volt Földünk értékeinek ismerete és megóvása. Napjainkban mindannyiunknak sokkal nagyobb figyelmet kellene fordítani a természetvédelemre és a rendkívül sérülékeny élővilágra. Büszke vagyok arra, hogy termékeink nem tartalmaznak mesterséges és káros segédanyagokat, vegyszermaradványokat, szintetikus színező- és sűrítőanyagokat vagy állati eredetű anyagokat, és nem végzünk állatkísérleteket sem a fejlesztések során. Az Ilcsi Szépítő Füvek és a WWF alapelvei azonosak, ezért is nagy öröm számomra, hogy az idei évtől kezdve együttműködve, közösen tudunk harcolni a természet kincseinek megóvásáért.” – hangsúlyozza Molnár Ferenc, az Ilcsi Szépítő Füvek tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

gondola
  • Magyarország nem fordulhat vissza
    Orbán Viktor kifejtette: a Magyarország előre megy, nem hátra mondatban benne van az a küzdelem, amelyet Magyarország az elmúlt 12 évben folytatott, hiszen 2010-ben egy csődbe jutott ország volt, az országot "kivéreztették és tönkretették". De "nagyon kemény munkával 12 év alatt a korábbi baloldali kormányzás hibáit és bűneit Magyarország kijavította" - mutatott rá.
  • Az orosz medve nem játék
    2021-ben Belaruszban egy olyan destabilizációs akció történt, amely meglehetősen hasonlított a 2014-es, kijevi forradalomnak nevezett puccsra. Az orosz vezetés most hamarabb ébredt, és gyorsan rea­gált. Fehéroroszország esetleges elvesztését konkrét nemzetbiztonsági fenyegetésként kezelték.
  • Nemzeti Régészeti Intézetet alapítanak
    A kormány hosszas szakmai előkészítés és egyeztetés után döntött arról, hogy a Várkapitányság Régészeti és Tudományos Igazgatósága a Nemzeti Múzeum részévé váljon, így ismét az MNM végezheti a régészeti örökségvédelmi feladatokat a lelőhelyek felderítésétől a feltáráson és feldolgozáson át a közönségkapcsolatokig - közölte a múzeum pénteken az MTI-vel.
MTI Hírfelhasználó