Termelői piac nyílt a józsefvárosi Palotanegyedben
Őstermelői piac nyílt szombaton Józsefvárosban, az árusok karácsonyig minden szombaton kint lesznek termékeikkel a Rákóczi út és a Gyulai Pál utca kereszteződésében.
2013. július 6. 12:15

    Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), Józsefváros polgármestere a szombati átadáson elmondta: a városrész első saját szervezésű őstermelői piacát hagyományteremtő szándékkal hozták létre, több további közösségi téren is hasonlót terveznek.

Felidézte, hogy tavaly a parlament egy törvénymódosítással könnyebbé tette, hogy helyi őstermelői piacok nyíljanak. Az őstermelők becsületes munkájának eredménye eddig kevésbé volt elérhető a városi emberek számára, holott lenne igény az eredeti, tartósítószer- és adalékmentes termékekre - mutatott rá.

Jelezte: amellett, hogy az árusoknak és a helyieknek is fontos a piac, megtölti élettel a felújított közösségi tereket is. A Palotanegyed őstermelői piacán minden szombaton reggel 6-tól délután 2 óráig várja a több tucatnyi árus a vásárlókat zöldségekkel, gyümölcsökkel, húsáruval, sajtféleségekkel - ismertette Kocsis Máté, kiemelve, hogy a termékekhez elérhető áron lehet hozzájutni.

mti
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó