Jelentős lehűlés kezdődik
Hatalmas ciklon okozza a jelentős hőmérséklet-visszaesést. A várható heves zivatarok miatt figyelmeztetést adott ki az OMSZ.
2013. június 24. 11:31

Vége a kánikulának, komoly lehűlés kezdődött: a Dunántúlon jelenleg csak 15 fok van, erős északnyugati szél tombol - mondta el Reisz András meteorológus az M1 Ma reggel című műsorában.  

Az ország keleti részén egyelőre még zavartalan a napsütés, ott továbbra is fülledt idő várható, de csapadékra is lehet számítani - mondta a szakember. Reisz hangsúlyozta: napok óta hatalmas ciklon örvénylik Nyugat-Európa felett, amely most fokozatosan húzódik fölénk.

A délutáni órákban a Dunától keletre felhőszakadásra és jégesőre is lehet számítani. 

Reisz hozzátette: kedden és szerdán lesz a leghidegebb, ekkor a legalacsonyabb hőmérséklet helyenként csak 15-16 fok lesz.

Hétfőn nyugaton többnyire erősen felhős lesz az ég, és ott napközben egyre többfelé számíthatunk jellemzően csendes esőre. Másutt ugyanakkor a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, és elszórtan várható zápor, zivatar, elsősorban keleten helyenként felhőszakadással, jégesővel.

Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik, a Kisalföldön, a Bakonyban és a Balaton környékén olykor viharossá fokozódik. Másutt csak zivatarok környezetében fordulhat elő viharos széllökés. 

Az OMSZ másodfokú figyelmeztetést adott ki az ország északkeleti megyéire az ott várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt. Az ország középrő és nyugati részében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. 

hirado.hu nyomán
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó