Jelentős lehűlés kezdődik
Hatalmas ciklon okozza a jelentős hőmérséklet-visszaesést. A várható heves zivatarok miatt figyelmeztetést adott ki az OMSZ.
2013. június 24. 11:31

Vége a kánikulának, komoly lehűlés kezdődött: a Dunántúlon jelenleg csak 15 fok van, erős északnyugati szél tombol - mondta el Reisz András meteorológus az M1 Ma reggel című műsorában.  

Az ország keleti részén egyelőre még zavartalan a napsütés, ott továbbra is fülledt idő várható, de csapadékra is lehet számítani - mondta a szakember. Reisz hangsúlyozta: napok óta hatalmas ciklon örvénylik Nyugat-Európa felett, amely most fokozatosan húzódik fölénk.

A délutáni órákban a Dunától keletre felhőszakadásra és jégesőre is lehet számítani. 

Reisz hozzátette: kedden és szerdán lesz a leghidegebb, ekkor a legalacsonyabb hőmérséklet helyenként csak 15-16 fok lesz.

Hétfőn nyugaton többnyire erősen felhős lesz az ég, és ott napközben egyre többfelé számíthatunk jellemzően csendes esőre. Másutt ugyanakkor a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap, és elszórtan várható zápor, zivatar, elsősorban keleten helyenként felhőszakadással, jégesővel.

Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik, a Kisalföldön, a Bakonyban és a Balaton környékén olykor viharossá fokozódik. Másutt csak zivatarok környezetében fordulhat elő viharos széllökés. 

Az OMSZ másodfokú figyelmeztetést adott ki az ország északkeleti megyéire az ott várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt. Az ország középrő és nyugati részében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. 

hirado.hu nyomán
  • Durva választási kampány jöhet
    Ma már kijelenthető, hogy Márki-Zay Péter nem váltotta be a baloldalon hozzá fűzött reményeket, csak egy újabb középszerű ellenzéki politikussal lett több, nincs semmilyen hozzáadott értéke – véli Deák Dániel politológus, aki szerint a Városháza-ügy nemcsak Karácsony Gergelyt sodorta hazugságspirálba, hanem a teljes baloldalt is.
  • Fontos megvallani keresztény vallásunkat
    Fontos, hogy a mai világban a fiatalok merjék vállalni kereszténységüket, és ezt ki merjék mondani Európában és Magyarországon is - erről a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt vasárnap a budapesti Mátyás-templom előtt.
  • Az ellenzéket elbutítja az orbánozás
    Az alkotmányjogász elmondta, „az elitellenes politika mindig megváltást ígér, de még sehol sem volt igazán eredményes, sőt, csak fokozta a káoszt.”
MTI Hírfelhasználó