Jön a vihar! - hazaküldték az önkénteseket
A közeledő vihar miatt a Veszélyhelyzet-kezelési Központ úgy döntött, valamennyi civil és önkéntes szüntesse be a munkát a gátakon.
Utoljára frissítve: 2013. június 10. 16:59
2013. június 10. 12:52

A hivatásos állománynak csak az a része maradhat, amelynek megfelelő védőfelszerelése van.

Az árvíz elleni védekezés segítésére összesen 133,3 millió forintnyi felajánlás érkezett hétfőn 11 óra 30 percig a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácshoz – jelentette be Balog Zoltán miniszter.

A közeledő vihar miatt a Veszélyhelyzet-kezelési Központ úgy döntött, valamennyi civil és önkéntes szüntesse be a munkát a gátakon. A hivatásos állománynak csak az a része maradhat, amelynek megfelelő védőfelszerelése van.

A Nemzeti Összefogás Vonala: 1357-es telefonszám, egy hívással 250 forinttal támogatható az árvízi védekezés. A Nemzeti Összefogás Számlaszáma: a 11711711-22222222-es (OTP). 

A Facebookon megalakult az Árvíz 2013 Összefogásönkéntescsoport, ahol várják a segítők jelentkezését, és friss információkkal is szolgálnak.

Heves zivatarok várhatók

A heves zivatarok miatt Baranya és Somogy megye több térségére másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat hétfőn kora délután.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak előrejelzése szerint az egész országban készülni kell heves zivatarokra. Emiatt az ország 16 megyéjében és a fővárosban van érvényben narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés.

Az egész országban felhőszakadásra is készülni kell, ezért országszerte elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

MTI nyomán
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A „dollárbaloldal" továbbra is magyarellenes
  Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal" - úgy, ahogy korábban más nemzeti sorskérdések esetén - most is a magyar emberek érdekével szemben határozza meg a politikáját – fogalmaz Hollik István.
 • Életveszélyes az EP vérgőzös javaslata
  Hidvéghi Balázs azt mondta: a javaslat szövege egészen elképesztő állításokat és felhívásokat tartalmaz például a fegyverszállítások tekintetében, nemcsak üdvözli például a tankok Ukrajnába küldését, hanem kifejezetten felhív vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítására is.
 • Erdélyben utakat zártak le a hóviharok miatt
  A Fogarasi-hasokban lavina temetett maga alá egy turistákkal teli menedékházat, vasárnap délelőtt még folyt a mentés. Vasárnap reggel mentőcsapat indult a mintegy 2000 méter magasan rekedt turisták kimentésére.
MTI Hírfelhasználó