Jön a vihar! - hazaküldték az önkénteseket
A közeledő vihar miatt a Veszélyhelyzet-kezelési Központ úgy döntött, valamennyi civil és önkéntes szüntesse be a munkát a gátakon.
Utoljára frissítve: 2013. június 10. 16:59
2013. június 10. 12:52

A hivatásos állománynak csak az a része maradhat, amelynek megfelelő védőfelszerelése van.

Az árvíz elleni védekezés segítésére összesen 133,3 millió forintnyi felajánlás érkezett hétfőn 11 óra 30 percig a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácshoz – jelentette be Balog Zoltán miniszter.

A közeledő vihar miatt a Veszélyhelyzet-kezelési Központ úgy döntött, valamennyi civil és önkéntes szüntesse be a munkát a gátakon. A hivatásos állománynak csak az a része maradhat, amelynek megfelelő védőfelszerelése van.

A Nemzeti Összefogás Vonala: 1357-es telefonszám, egy hívással 250 forinttal támogatható az árvízi védekezés. A Nemzeti Összefogás Számlaszáma: a 11711711-22222222-es (OTP). 

A Facebookon megalakult az Árvíz 2013 Összefogásönkéntescsoport, ahol várják a segítők jelentkezését, és friss információkkal is szolgálnak.

Heves zivatarok várhatók

A heves zivatarok miatt Baranya és Somogy megye több térségére másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat hétfőn kora délután.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak előrejelzése szerint az egész országban készülni kell heves zivatarokra. Emiatt az ország 16 megyéjében és a fővárosban van érvényben narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés.

Az egész országban felhőszakadásra is készülni kell, ezért országszerte elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

MTI nyomán
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
 • Orosz forrás: ezres nagyságrendű ukrán veszteség
  Több mint kézezer embert vesztett az ukrán fegyveres erők 14. gépesített dandárja Szoledar térségében az orosz és a Donyec-medencei szakadár szövetséges erők támadása következtében - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve.
MTI Hírfelhasználó