Jön a felmelegedés
A jövő hét minden napján várható eső vagy zápor. A hét közepétől markánsabb felmelegedés valószínű - tájékoztat a met.hu.
2013. június 2. 14:14

Hétfőn gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, nyugaton, délnyugaton több, északkeleten kevesebb napsütés valószínű. Északkeleten többfelé, másutt szórványosan várható eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 7, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul. 

Kedden eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd északkelet, kelet kivételével tartósabban felszakadozik, csökken a felhőzet. Északkeleten, keleten többfelé, másutt kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9,14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Szerdán keleten gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, nyugaton kevesebb felhő, több napsütés várható. Keleten több helyen, nyugaton helyenként alakulhat ki zápor, néhol zivatar is lehet. Az északnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül, zivatarok környezetében a szél átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Csütörtökön napközben, kora este erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, szórványosan várható zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül, zivatarok környezetében a szél átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Pénteken napközben, kora este erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet, szórványosan várható zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati szél többnyire mérsékelt lesz, zivatarok környezetében a szél átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

Szombaton az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzet mellett sok napsütés várható. Helyi záporok előfordulhatnak. A változó irányú szél többnyire mérsékelt lesz. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között alakul.

hirado.hu/met.hu nyomán
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Építeni akarunk, nem rombolni
  Augusztus elsejétől Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendező, a Nemzeti Színház igazgatója a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke. Az előadásaival egész Európában nagy sikert elért, számos külföldi díjat is nyert művész ellen példátlan támadás indult.
 • A tisztességes baloldal egyben nemzeti is
  A liberális tőke olyan totális diktatúrát valósíthat meg, mint Hitler. A nyílt társadalmak hívei destabilizációs kísérletet hajtanak végre az Európai Unióban.
 • A szakmaiság bolsevista trükk
  Csurka István mondta egykoron az SZDSZ-ről: „ők nem választást akarnak nyerni, hanem be akarnak ülni a zsűribe”.
MTI Hírfelhasználó