Botrány a Magyar Színházban!
Hatalmas botrány tört ki péntek este a Magyar Színházban, miután Markó Iván és társulata bemutatta Az ember tragédiája című darabot - tudta meg a Life.hu.
2013. május 25. 09:53

Az egyik néző beszámolója szerint az előadás végeztével, amikor a táncosok kijöttek meghajolni egy férfi hangosbemondóval kezdte szidni az előadást és Markót, aki Lucifert alakította.

"Kissé ittas állapotban vonta felelősségre Markó Ivánt, aki 155 millió forintos támogatást kapott, miközben független társulatoktól minden támogatást megvontak. A beszéd közben aktivisták szórólapokat dobáltak a nézők közé. Hatalmas botrány volt. Később, amikor elcsendesült a nézőtér, Markó a színpadra hívta a magnetofonnal felálló férfit, de nem alakult ki köztük párbeszéd. A táncművész végül közölte, hogy ő valóban kormánypárti, és az előadás bemutatását megelőző közhangulat miatt számított is valamiféle botrányos kirohanásra. Azt mondta: 'Ez a bemutató nem is lett volna bemutató botrány nélkül.' Ezután Őze Áron, a színház igazgatója is a színpadra lépett és leszögezte, hogy ez a színpad Bessenyei Ferenc és Kállay Ferenc színpada, és ez az előadás sem a politikáról, hanem a művészetről szólt" - emlékezett vissza a szemtanú.

A Life.hu megszólaltatta az üggyel kapcsolatban Őze Áront. "Számítottunk erre a botrányra, de miután ez egy befogadott előadás, így a színháznak nincs a történtekkel kapcsolatos hivatalos álláspontja" - szögezte le.

Ezt a szórólapot dobálták a nézők közé a színházban:

Forrás: [origo]

Life.hu
MTI Hírfelhasználó