MSZP: az összes kormánypárti politikus hozzátartozója mondjon le a koncessziós jogáról!
A nyertes pályázat ellenére sem nyit boltot egy miskolci fideszes képviselő családja. AZ MSZP üdvözli, hogy Nánási-Kocsis Norbert miskolci fideszes önkormányzati képviselő családtagjai nem élnek a trafikpályázaton elnyert lehetőségekkel, az ellenzéki párt szerint ugyanakkor a többi érintett kormánypárti politikus családtagjainak is hasonlóan kellene eljárnia.
2013. május 24. 16:50

Bár képviselőként nem vett részt a helyi nemzeti dohányboltok koncessziós jogáról szóló döntésekben, az őt és környezetét ért támadások miatt Nánási-Kocsis Norbert hozzátartozói nem írják alá a győztes trafikpályázat szerződéseit. Ezt a Fidesz miskolci önkormányzati képviselője pénteken közölte az MTI-vel.

    A kormánypárti politikus közleményében hangsúlyozta, hogy képviselőként sem a helyi nemzeti dohányboltok koncessziós jogosultságáról döntő pályázatok előkészítésében, sem a döntési folyamat befolyásolásában nem vett részt.


    Az elmúlt időszakban a személyét, hozzátartozóit és politikai közösségét ért támadások miatt azonban úgy döntött, hogy hozzátartozói - tiltakozásként - nem fognak élni az elnyert koncessziós lehetőségekkel, így a vonatkozó szerződéseket sem írják alá - áll a közleményben.


    Nánási-Kocsis Norbert egyetért az újrapályáztatás céljaival, és reményét fejezte ki, hogy döntésével újabb esélyekhez jutnak az eddig is dohány-kiskereskedelemmel foglalkozó helyi vállalkozók.

    Az MSZP miskolci szervezete pénteken közölte az MTI-vel: nem tudják elfogadni Nánási-Kocsis Norbert érvelését, és felháborítónak tartják, hogy "megpróbál mártírt csinálni magából, családtagjaiból, a Fideszből".


Az ellenzéki párt a közleményében úgy fogalmaz: több mint gyanús, hogy a képviselő családtagjai nyolc trafik üzemeltetését nyerték el.
Nánási-Kocsis Norbert pénteken közölte, hogy bár képviselőként nem vett részt a helyi nemzeti dohányboltok koncessziós jogáról szóló döntésekben, az őt és környezetét ért támadások miatt hozzátartozói nem írják alá a győztes trafikpályázat szerződéseit.


A szocialisták helyesnek tartják a döntést, és ugyanezt várják a többi érintett Fidesz-KDNP-s képviselő hozzátartozóitól is.


Mint írták: Takács Gábor miskolci önkormányzati képviselő felesége, anyósa és öccse Miskolcon tizenkét, Csiba Gábor kórházigazgató, megyei önkormányzati képviselő felesége és lánya Miskolcon és Sajószentpéteren négy, Sebestyén László országgyűlési képviselő fia Miskolcon egy trafikkoncesszióval gazdagodott. 

mti
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A Parlamentben nyílt meg a Kurultaj
  Több mint 20 nemzet képviselőjének jelenlétében a Parlamentben nyílt meg a Bugacon pénteken kezdődő Kurultaj hagyományőrző rendezvény.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
MTI Hírfelhasználó