Romagyilkosságok: életfogytiglant kért az ügyész
Hatan haltak meg 2008-2009-ben a fegyveres és Molotov-koktélos támadásokban, a négy vádlott közül háromra életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyész.
2013. május 22. 15:41

Életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását kérte az ügyész a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfi közül háromra a Budapest Környéki Törvényszéken szerdán. Az életfogytig tartó büntetés kiszabását az elsőrendű vádlott K. Árpádra, testvérére, a másodrendű vádlott K. Istvánra és a harmadrendű P. Zsoltra kérte az ügyész a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő, 2008-ban és 2009-ben elkövetett fegyveres és Molotov-koktélos támadások miatt. Az ügyész a negyedrendű vádlottra, Cs. Istvánra a büntetési tétel felső határához közelítő fegyházbüntetést kért. A tárgyalás további perbeszédekkel folytatódik az ebédszünet után.

MTI nyomán
  • Magyar fegyvergyár - műszaki világcsúcson
    Magyarország mindenkor képes legyen saját fegyvert gyártó kapacitás működtetésére, mert ez szuverenitási kritérium is.
  • Gulyás: indul a vakcina-előjegyzési kampány
    A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.
  • Donald Trump: Ha igazam van, Joe Biden nem lehet elnök
    A mainstream média szinte teljesen mellőzte, a Facebook és a Twitter pedig az üzenet valóságtartalmát firtató címkékkel látta el Donald Trump minapi beszédét, amit a hivatalban lévő elnök az eddigi legfontosabb felszólalásaként jellemzett.
MTI Hírfelhasználó