"Portik volt a felbujtó, Rohác a végrehajtó"
Fenntartotta korábbi vallomását Portik Tamás büntetőperében a koronatanú. Radnai László megismételte, hogy az olajvállalkozó volt a felbujtó az 1996-os Prisztás-gyilkosságnál.
2013. május 21. 13:41

Radnai László részletesen beszélt a 90-es évek robbantásos merényleteiről, és Portik Tamáshoz fűződő viszonyáról is. A tanú szerint a vádlottnak a gyilkosságra több oka is lehetett: egyrészt a korábbi olajügyek, másrészt pedig egy étterem és egy Pasaréti úti ingatlan tulajdonjoga miatti vita.

A koronatanú ugyanakkor a vádirattal ellentétben azt vallotta, hogy a gyilkosságot az Aranykéz utcai robbantással vádolt Jozef Rohác követte el. A tárgyaláson korábban meghallgatták Prisztás József lányát is. Ő azt állította, hogy nem tudott apja üzleti ügyeiről, és ügyfelei nevét is csak a médiából ismerte.

A pénteki első tárgyaláson Portik Tamásra és társaira vallott az egyik védett tanú. Mint a Hír TV Célpont című műsorában elhangzott: Orbán Viktorról próbált terhelő adatokat szerezni Portik Tamás Magyar Róberttől, a fekete sereg egykori vezetőjétől. Portik a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori igazgatójától, Laborc Sándortól kapott megbízást arra, hogy gyűjtsön olyan információkat, amelyekkel le lehet járatni az ellenzéket.
MNO/HírTV nyomán
  • Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány
    "Látjuk, a háború és a brüsszeli szankciók hatalmas gazdasági felforduláshoz és drasztikus áremelkedésekhez vezettek. A világ egy gazdasági válság küszöbén áll. Magyarországnak ebből a háborúból ki kell maradnia és meg kell védenie a családok anyagi biztonságát" - jelentette ki a miniszterelnök.
  • Megalakult az ötödik Orbán-kormány
    Megalakult az ötödik Orbán-kormány - Novák Katalin köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről az Országgyűlés keddi ülésén ismertették.
  • Ne kerüljön napirendre a szankciós javaslat az ET ülésén
    Orbán Viktor miniszterelnök azt javasolja az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek, hogy ne kerüljön napirendre a testület következő, május végi ülésén az Európai Bizottság 6. szankciócsomagra vonatkozó, Oroszországgal szembeni javaslata.
MTI Hírfelhasználó