A tévén követjük a sporteseményeket
A sporteseményeket figyelők döntő többsége a televízióban követi a mérkőzéseket, versenyeket - állapította meg a Századvég Alapítvány kutatása, amelyet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság számára készített.
2013. május 21. 09:58

Kitta Gergely, a Századvég médiaüzletágának vezetője elmondta: a lakosság 45 százaléka rendszeresen figyeli, hogy mi történik a sportban. Hozzátette, hogy a társadalom minden rétege hasonló érdeklődést mutat a sportesemények iránt.

A sportesemények figyelemmel kísérésében a televízió dominanciája megkérdőjelezhetetlen. Az érdeklődők 89 százaléka a tévén keresztül figyeli a mérkőzéseket, versenyeket. Az interneten 5 százalékuk, a helyszínen és a vendéglátóhelyeken 2-2 százalékuk követi a történéseket. További egy-egy százalékuk pedig rádióközvetítést hallgat vagy szabadtéri vetítést néz.

A kutatás szerint a vidéken élők 91 százaléka a televíziót használja a sportközvetítések megtekintésére, és ennél is magasabb az arány az 50 év felettiek körében.

Leginkább a labdarúgás iránt érdeklődnek az emberek. A teljes lakosság csaknem kétharmada, a sportfogyasztók majdnem háromnegyede kíváncsi a meccsekre. A foci mellett kiemelten fontos még számukra a vízilabda, az úszás, a kézilabda, az autó-motor sportok, a korcsolya, a kajak-kenu és a tenisz.

Kitta Gergely elmondta: egyértelműen megállapítható, hogy a magyar lakosság igen jelentős mértékben érdeklődik a nagy sportesemények, például a nyári olimpia, az úszó világ- és Európa-bajnokság vagy a FIFA férfi labdarúgó-világbajnokság és az UEFA férfi labdarúgó Európa-bajnokság iránt.

A magyar lakosság kétharmada valamilyen mértékben fontosnak gondolja, hogy a nagyobb sporteseményekről közvetítő televíziós csatorna ingyenesen legyen elérhető. Az ingyenességet előnyben részesítők aránya a sportfogyasztóknál ennél is magasabb, 76 százalékos - tette hozzá.

MTI nyomán
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Gyurcsány Ferenc és a sötét triád
  A tagadás egy védelmi mechanizmus, amelyet a DK elnökének esetében rendre megfigyelhetünk.
 • Soros György és a Facebook emberei kopogtatnak a leggyakraban az Európai Bizottságnál
  Nagyon erős amerikai dominancia látható, hiszen a Facebook, a Google és a Microsoft járt leggyakrabban az Európai Bizottság tagjainál. Feltűnik azonban az Amnesty International, illetve Soros György brüsszeli szervezete, az Open Society European Institute is a törzslátogatók között.
 • Szigorúan ellenőrzött slágerrock 1.
  Nem mondható, hogy a könnyűzene mindig forrongó és érdekességeket szolgáltató világát ne figyelte volna árgus szemekkel a Kádár-rendszer, amire jó példa, hogy Lendvai Ildikó a KISZ KB Kulturális Osztályának helyettes vezetőjeként 1980-ban több tucat oldalon keresztül tájékoztatta Pozsgay Imre kulturális minisztert – aki a rendszerváltozás során kulcsfontosságú szerepet vitt az állampárt részéről annak lebontásában – az ifjúság szórakozásának néhány időszerű kérdéséről.
MTI Hírfelhasználó