Több térségre másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat
A heves zivatarok miatt Baranya és Somogy megye több térségére másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délután. A nap hátralevő részében szinte az egész országban heves zivatarra és felhőszakadásra kell készülni.
2013. május 19. 18:48

    A meteorológiai szolgálat vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzése szerint a heves zivatarok miatt Baranya, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyében másodfokú, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Pest megyében, valamint a főváros területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.


    Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megye, valamint Budapest területén a felhőszakadás miatt is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a helyeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.


        A meteorológiai szolgálat szöveges figyelmeztetésében azt írta: vasárnap késő délután várhatóan zivatarok kezdődnek a délnyugati megyékben, melyek a péntekihez hasonlóan, rendszert alkotva helyeződhetnek át észak-északkelet felé. A rendszer a késő este folyamán érkezhet a középső országrészbe, éjszaka pedig az északkeleti térségbe, ahol várhatóan legyengül.


    Mint kiemelték: ismét kialakulhat heves zivatar is, melyet helyenként felhőszakadás, jégeső és szélvihar kísérhet. E szerint rövid idő alatt 25-35 milliméternyi csapadékra, akár 2 centiméteres jégdarabokra és 90 kilométer/óra körüli, vagy a feletti széllökésekre is számítani lehet. Heves zivatar elsősorban a Dunántúlon és a középső országrészben fordulhat elő - tették hozzá.


    Hétfő hajnalra délnyugat felől fokozatosan stabilizálódik a légkör. Hétfőn késő délután, este az északnyugati országrészben alakulhat ki zivatar, azonban ekkor heves zivatar már nem valószínű - írta a meteorológiai szolgálat.

mti
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Semjén: Mindszenty József életpéldája erkölcsi iránytű
  Mindszenty József hercegprímás, szent életű és vértanúsorsú bíboros életpéldája erkölcsi iránytű volt életében és napjainkban is az - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkőletételi ünnepségén.
 • Áder: jól kezeltük a járványt
  Magyarország és Szlovénia a lakosságszámához viszonyítva a legjobban teljesítők közé tartozik az Európai Unióban a koronavírus-járvány kezelésében, mind a megbetegedések, mind az elhalálozások alacsony száma alapján - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön Budapesten.
 • A demokraták nagy novemberi szocialista forradalmat álmodnak
  Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.
MTI Hírfelhasználó