KDNP: Az MSZP-nek fájnak a kormányzat születésszám növeléséért tett erőfeszítései
A gyerekszám növelése nem pusztán gazdasági szükségesség. Egy gyerek megszületése nemcsak a nemzet jövőjének, hanem az emberi lét kiteljesedésének záloga is.
2013. május 13. 15:49

A KDNP elkötelezett a családok stabilitásának és életkörülményeinek jobbítása mellett.

A gyerekszám növelése nem pusztán gazdasági szükségesség. Egy gyerek megszületése nemcsak a nemzet jövőjének, hanem az emberi lét kiteljesedésének záloga is.

A gyerekszám növekedése vagy csökkenése ezért nem egy statisztikai eredmény, hanem komplex, az egyén életét sok szempontból befolyásoló gazdasági, kulturális, mentális és lelki folyamatok végső, látható jele. A törvények csak lehetőséget, nagyobb biztonságot adhatnak a döntés meghozatalához, ám alkalmazásuk sosem történhet az egyéni szabadság megsértésével, csak az emberi méltóság figyelembe vételével, a gyermeket vállalók felelősségében bízva.

A demográfiai krízishelyzet megoldásáért mindeddig tenni nem akaró szocialisták persze ironizálhatnak a kormányzat erőfeszítésein és ötletein, de mi kereszténydemokraták annak tudatában nézzük ezt, hogy nem elég a jó célt megfogalmazni, azért tennünk is kell. A 2010 előtti baloldali kormányok nem védték a gyermeket vállaló nőket, sőt mozgásterüket, lehetőségeiket lecsökkentették. A Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai trió megnyirbálta a GYES-t, eltörölték a gyermekek után járó adókedvezményt, stb.

A KDNP javaslataival azt a felelős, örömteli gyermekvállalást kívánja elősegíteni, amelynek alapja egy biztonságot nyújtó családi háttér, ahol a személyes elégedettség és boldogság a társadalom számára is pozitív hatással van.

gondola
  • Hadházy Ákos körül elfogyott a levegő
    Már a baloldal sem kér a botrányhősből, aki egyéniben mindeddig csúfos kudarcot vallott, csak listáról jutott be az Országgyűlésbe.
  • 340 millió keresztényt üldöznek a világon
    Drámai kép rajzolódik ki az Open Doors keresztény emberi jogi szervezet tavalyi évet áttekintő jelentéséből, melyet január 13-án mutattak be az olasz képviselőházban.
  • Armin Laschetet választották meg a CDU elnökének
    Armin Laschet, Észak-Rajna–Vesztfália miniszterelnökének győzelmét hozta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító, online kongresszusa. Laschet borítékolhatóan CDU-elnök lesz, ám közel sem biztos, hogy ő váltja majd Angela Merkelt a kancellári székben az őszi szövetségi parlamenti választásokat követően.
MTI Hírfelhasználó