Trafik - Az MSZP képviselője nem tekinthetett bele a pályázatokba a fejlesztési tárcánál
Tóth Csaba MSZP-s képviselő pénteken eredménytelenül kérte Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy betekinthessen a trafikpályázatokba. A miniszter azt közölte vele, a pályázatokról készülő emlékeztetőket a szerződéskötések után nyilvánosságra hozzák.
2013. május 10. 15:20

    A szocialista politikustól szerdán a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. tagadta meg, hogy megnézze a dohányboltpályázatokat, mondván, a vállalat nem minősül állami szervnek. Tóth Csaba akkor újságíróknak elmondta, Gyulay Zsolt vezérigazgató azután hozta meg döntését, hogy egyeztetett a fejlesztési tárcával, ezért Németh Lászlónéhoz fordul az ügyben.


    A képviselőt pénteken fogadta a miniszter és Fónagy János államtitkár. A találkozóról Tóth Csaba újságíróknak elmondta: a fejlesztési minisztérium jogi álláspontja az, hogy nem nézheti meg a pályázatokat.


    A szerződéskötések után a pályázatokról készülő emlékeztetőket nyilvánosságra hozzák, a győztes pályázatok megismerését viszont csak a nyertesek engedélyezhetik, így a minisztérium ahhoz nem járulhat hozzá - tolmácsolta az elhangzottakat az ellenzéki politikus.


    Tóth Csaba véleménye ezzel ellentétes, az MTI azon kérdésére, hogy lát-e esélyt arra, hogy bírósági úton érjék el a pályázatok nyilvánosságát, kitérő választ adott. Később ugyanakkor hozzátette, ha lesznek a pályázatukba betekintést engedő koncessziónyertesek, újra felkeresi a minisztériumot.


    Az MSZP-s politikus elmondta: a pályázati emlékeztetők nyilvánosságra hozása kevés, azokból nem derül ki elég konkrétum. A pályázatokat elsősorban az üzleti tervek alapján lehet megítélni - fűzte hozzá Tóth Csaba, aki elsősorban arra lett volna kíváncsi, hogyan nyerhettek négy-öt koncessziót megfelelő üzlethelyiséggel nem rendelkező pályázók, illetve hogy mire alapozták üzleti tervüket a győztesek.


    A szocialista párt továbbra is a pályázati eredmények mielőbbi érvénytelenítését és új tender kiírását sürgeti - közölte, megjegyezve, az eljárásból az látszik, hogy a kormánynak rejtegetnivalója van.

mti
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó