"A kormány az emberek, az MSZP a multi nagytőke oldalán"
Mára már teljesen egyértelmű, hogy a dohánytrafikügy is csak alaptalan vádaskodás, hiszen a nyertesek között több száz, egyértelműen az MSZP-hez köthető személy is található.
2013. május 3. 15:04

A baloldal országos szinten és Szeged városában is láthatóan egyre nagyobb bajban van. Lehullott a lepel, hogy a baloldal és az alvilág paktumot kötött a 2010-es választás előtt. Kiderült, hogy készek voltak az ördöggel is cimborálni. Napról napra omlik össze a maradék hitelességük is, erkölcsileg vállalhatatlanná váltak, ezért indítottak újabb aljas és alaptalan lejárató hadjáratot.

Mára már teljesen egyértelmű, hogy a dohánytrafikügy is csak alaptalan vádaskodás, hiszen a nyertesek között több száz, egyértelműen az MSZP-hez köthető személy is található. Szegeden például a nyertesek listáján szerepel Ménesi Helga, akinek a férje köztudottan Solymos László MSZP-s alpolgármester, valamint Botka László MSZP-s polgármester, országgyűlési képviselő baráti társaságához tartozik, illetve MSZP-tag. A helyi szocialisták aljas lejárató kampányát, hazugságait is ezen a szemüvegen keresztül kell megítélnie minden egyes szegedinek...

Minden rágalmazással szemben a valóság az, hogy a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kiírt és lebonyolított egy nyílt, törvényes pályázatot, hónapok óta ismert, nyílt szempontok és feltételek szerint. Nyilvánvalóan nem politikai döntés született, a nyertesek között országosan és Csongrád megyében is mindenféle ember található, köztük a nagy számok törvénye szerint nyilván jobboldali érzelműek, illetve rengeteg baloldali is. Országosan sok száz győztes kötődik egyértelműen az MSZP-hez.

Kétségtelenül sok a nem nyertes, csalódott pályázó. Az első pályázaton 5400 nyertest hirdettek, de közel 10 ezer pályázó nem nyert. Ez törvényszerű, hiszen a gyermekek és fiatalok védelmében éppen az a cél, hogy kevesebb helyen, nehezebben legyen elérhető a dohányáru. Hazánkban évente 35 ezren halnak meg dohányzás következtében, és felmérések szerint a fiatalok negyede cigarettázik, mivel ma lényegében ellenőrzés nélkül hozzájuthatnak a dohányáruhoz. Ennek gátat kellett vetni. Ezért a korábbi 40 ezer helyett 5-6 ezer cigarettát árusító trafik lesz. Ugyanakkor a kormány keresi a jogi lehetőséget arra, hogy azok a trafikosok, akik eddig dohánytermék-kiskereskedelemből éltek, ne veszítsék el megélhetésüket.

Eddig javarészt a multik kezében volt a dohány-kiskereskedelem. A családi trafikok száma most megtízszereződik az eddigiekhez képest, tehát tízszer annyi családi vállalkozás jut így megélhetéshez, mint korábban! A rendszer átalakításával a megnövelt árrésből képződő profit magyar kis- és közepes vállalkozásoknál csapódhat le! Ez volt a kormány, a Fidesz-KDNP másik kiemelt célkitűzése ebben az ügyben.

A szocialisták országos szinten és Szegeden is elárulták magukat. A polgárok pontosan értik, miért nem tetszik ez az intézkedés a baloldalnak, ahogy a rezsicsökkentés se, a bankadó se, semmi, ami az emberek érdekében történik, de egy kicsit a nagytőke érdekeit sérti...

Szegedi Fidesz-KDNP frakció
 

gondola
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • A háborúk felelősei
  Kizárt, hogy Putyin (elemzést érdemlő) „dühe” ne játszott volna szerepet a támadási parancs előzményeként. Ő az, aki bármit csinált, a közvéleményt befolyásolni képes nyugati médiában csak és kizárólag negatív jelzővel illették, miközben elnöksége alatt a korábban szétzilált Oroszország újfent katonai és gazdasági hatalom lett – fogalmaz Földi László.
 • Adócsalásba bukhat bele a német kancellár
  Arról ír az AFP francia hírügynökség a Hamburger Abendblatt című német lapra hivatkozva, hogy a „CumEx Files" elnevezésű, adócsalási botrány kapcsán az ügyészség már vizsgálja Olaf Scholz német szociáldemokrata (SPD) kancellár e-mailjet. Scholz 2015. január 1-től lebonyolított elektronikus levelezését nézik át.
 • Orosz forrás: ezres nagyságrendű ukrán veszteség
  Több mint kézezer embert vesztett az ukrán fegyveres erők 14. gépesített dandárja Szoledar térségében az orosz és a Donyec-medencei szakadár szövetséges erők támadása következtében - jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve.
MTI Hírfelhasználó