Zápor-zivatar várható
Átmenetileg tovább növekszik a felhőzet, éjszaka főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén, napközben északon várható zápor, néhol zivatar.
2013. április 27. 16:52

Vasárnap a több napsütés a déli területeken valószínű. A délnyugati szél éjszakára kissé mérséklődik, majd vasárnap ismét többször megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 21 és 26 fok között valószínű.

Európa időjárása

A kontinens nyugati partvidékének időjárását az Atlanti-óceán feletti magasnyomás alakítja. Északi áramlással ezekre a területekre hűvös levegő áramlik, így a hőmérséklet még a legmelegebb órákban is 15 fok alatt marad. Anticiklon található a Fekete-tenger térségében is, ennek nyugati peremén meleg a levegő, a Balkán-félszigeten a 28-30 fokos maximum-hőmérséklet már a nyarat idézi.

A két magasnyomás között a Pireneusi-félszigettől az Alpokon keresztül egészen a balti államokig frontrendszer húzódik, amely kelet, északkelet felé helyeződik. A front környezetében sok a felhő, esik az eső. A front előtti meleg levegőben 25 fok feletti hőmérsékletet mérnek, a front mögött 20 fok körüli a csúcsérték. Vasárnap estig a Kárpát-medencét is érinti az említett front; átmenetileg néhány fokkal térségünkben is mérséklődik a meleg.

MTI nyomán
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Semjén: Mindszenty József életpéldája erkölcsi iránytű
  Mindszenty József hercegprímás, szent életű és vértanúsorsú bíboros életpéldája erkölcsi iránytű volt életében és napjainkban is az - hangoztatta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes csütörtökön Zalaegerszegen, a Göcseji Múzeum új épületszárnyának alapkőletételi ünnepségén.
 • Áder: jól kezeltük a járványt
  Magyarország és Szlovénia a lakosságszámához viszonyítva a legjobban teljesítők közé tartozik az Európai Unióban a koronavírus-járvány kezelésében, mind a megbetegedések, mind az elhalálozások alacsony száma alapján - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön Budapesten.
 • A demokraták nagy novemberi szocialista forradalmat álmodnak
  Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.
MTI Hírfelhasználó