Fidesz: a baloldal saját botrányáról tereli el a figyelmet a dohánykoncesszió bírálatával
A Fidesz szerint a baloldal azért kezdett "kétségbeesett vádaskodásba" a dohánykoncessziós pályázatokkal kapcsolatban, hogy elterelje a figyelmet a magyar belpolitika "egyik legdurvább botrányáról", amely a baloldalt érinti.
2013. április 25. 13:58

    "Kiderült, hogy a baloldal - és köztük azok, akik ma jogállamról, demokráciáról papolnak, és újabbnál-újabb lejárató hadjáratot indítanak Magyarország ellen - készek voltak az alvilággal is lepaktálni azért, hogy a 2010-es választásokat manipulálják és hatalmukat mentsék" - írta a nagyobbik kormánypárt országgyűlési frakciója - a dohányboltokra kiírt koncessziós pályázatot ért ellenzéki bírálatokat követően - az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.


    Emlékeztettek arra, hogy a Portik-Laborc-ügy jegyzőkönyveiből az is kiderül: az alvilág a "dohányt" se sajnálta a baloldali politikusok együttműködésére.


    A Fidesz szerint ez az igazi "dohánybotrány", nem pedig az, hogy egy törvényes és nyílt pályázaton eddig több mint ötezer, a törvényi feltételeknek megfelelő és azt betartani kész magyar vállalkozó nyerte el a dohányárusítás jogát. Ennek köszönhetően ma Magyarországon - számos európai országhoz hasonlóan - állami monopóliumként, ellenőrzött keretek között működik a dohányáru kiskereskedelme - fűzték hozzá.

mti
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az unió hamis üzenettel csalogatja a migránsokat
  Iparággá vált a migránsokat Európába juttató bűnözés. Az alvilágnak ezt a részét a brüsszeli bürokrácia is segíti, mert olyan üzeneteket küld a kibocsátó térségekbe, hogy támogatja a szervezett migrációt – derül ki Horváth József szavaiból.
 • Széchenyi európaisága a mának is mintát ad
  Széchenyi István Magyarország felemelkedését a korban rohamosan fejlődő Nyugat-Európához való felzárkózásban, és a kontinensnek a kapitalizmus útjára lépett felében kialakított gazdasági minták átvételében látta – mondta Latorcai Csaba államtitkár a Széchenyi Társaság idei dÍjkiosztó ünnepségén a Magyar Tudományos Akadémia épületében.
 • Gyárfásra koncentráltak a rendőrök elejétől fogva
  Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredes tanúkénti meghallgatásával folytatódott ma a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkoltatása miatt zajló per. Az ezredes éveken át vezette a nyomozást, egészen addig, amíg feljebbvalói parancsra meg kellett szüntetniük, miután egy sor bizonyítékot összegyűjtöttek.
MTI Hírfelhasználó