Szijjártó megnyitotta a magyar kereskedőházat Moszkvában
Szijjártó Péter, a magyar-orosz gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztos hétfőn Moszkvában megnyitotta a magyar kereskedőházat, amelyet a magyar állam a Quaestor Csoporttal együttműködve hozott létre.
2013. április 22. 11:20

    A moszkvai kereskedőház egy üzleti és invesztíciós központból, valamint egy konszignációs raktárbázisból áll, tevékenységi körébe pedig beletartozik a befektetés-közvetítés, üzleti tanácsadás, valamint a kereskedelmi és idegenforgalmi tevékenység.


    Szijjártó Péter - mint arról az MTI-t az eseményt követően tájékoztatta - a megnyitón elmondta, hogy a keleti nyitás egyik legfontosabb pillére az orosz-magyar gazdasági, kereskedelmi és üzleti kapcsolatok jelentős megerősítése.


    "A kormány fő gazdaságpolitikai célkitűzése, hogy Magyarországot Európa termelési központjává tegyük, ugyanakkor termékeinket el is kell adni, vagyis ezen célkitűzésünk legfőbb gazdaságpolitikai feladata, hogy piacot találjunk a magyar ipar és mezőgazdaság termékei számára. A moszkvai kereskedőház egyik fő letéteményese a magyar-orosz kereskedelmi kapcsolatokban meglévő 5 milliárd dolláros magyar negatív szaldó 3-4 éven belüli kiegyensúlyozásának" - mondta a kormánybiztos.


    A kereskedőház megnyitása előtt Szijjártó Péter tárgyalt a legnagyobb orosz élelmiszer-kereskedelmi áruházlánc, a Magnit vezetőivel.

mti
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó