Készültségben a Katolikus Karitász
A katasztrófa különítménye és önkéntesei szükség esetén azonnal a megadott helyszínre indulnak, hogy segítsék a mentési munkálatokat.
2013. április 5. 10:06

A hosszú tél alatt esett óriási mennyiségű csapadék komoly gondot jelent országszerte. Az elmúlt napokban többek között Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Zala és Vas megyékben rendeltek el árvízi készültséget.

A Karitász egyházmegyei szervezetei állandó készültségben várják a riasztást. Országos központjuk katasztrófa különítménye és önkénteseik szükség esetén azonnal a megadott helyszínre indulnak, hogy segítsék a mentési munkálatokat.

Raktáraikban nagy mennyiségben áll készenlétben több száz matrac és ágynemű, hogy az esetleges kitelepítések áldozatait azonnal el tudják helyezni éjszakára. Emellett tartós élelmiszert, ivóvizet és melegruha-csomagokat, valamint a mentéshez szükséges eszközöket is visznek majd az árvíz sújtotta területekre.

Kérik, támogassák munkájukat és hívják 1356-os adományvonalunkat! Hívásonként 500,- forinttal segíti ár- és belvízi munkájukat!

gondola
MTI Hírfelhasználó