IKSZ: csatlakozzanak minél többen a Föld órája akcióhoz!
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) arra kéri a környezettudatosság és energiatakarékosság mellett elkötelezett magánembereket, önkormányzatokat és vállalkozásokat, csatlakozzanak a világszerte több száz millió embert megmozgató a Föld órája akcióhoz, és kapcsolják le szombat este fél kilenckor a díszkivilágításokat, otthoni lámpákat, elektronikus berendezéseket.
2013. március 23. 09:05

    Stágel Bence, KDNP országgyűlési képviselője, a szervezet elnöke és Éhmann Róbert, az IKSZ környezet és energia munkacsoport vezetője az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában emlékeztetett arra, hogy a Föld órája egy minden év márciusi szombatján megrendezendő környezetvédelmi akció, melynek keretében arra kérik az önkormányzatokat, háztartásokat és vállalkozásokat, hogy kapcsolják ki a nem létfontosságú elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére.


A WWF idén március 23-án hetedik alkalommal szervezi meg a világ legnagyobb környezetvédelmi akcióját, a Föld óráját, és a globális kezdeményezés során 20 óra 30 perckor környezettudatos emberek százmilliói, vállalatok, intézmények és önkormányzatok ezrei kapcsolják le a világítást, hogy felhívják a figyelmet a globális éghajlatváltozás és a túlzott energiafogyasztás problémájára. A világszintű összefogás elsődleges jelentősége annak a tudatosítása, hogy nem szabad pazarlóan bánnunk erőforrásainkkal és feleslegesen szennyeznünk amúgy is túlterhelt levegőnket - rögzítették.


Kiemelték: fiatal kereszténydemokrataként a környezettudatosságot alapvető értéknek tekintik, és "a teremtett világ és a saját jövőnk védelme érdekében" felkérnek minden energiafogyasztót, hogy támogassák az akciót a díszkivilágítások és otthoni lámpák, elektronikus berendezések kikapcsolásával. 

mti
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
  • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
    Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
  • Magyarnak lenni újra előny - egységes világnemzet
    Magyarnak lenni hátrány helyett újra előny, a magyarság mára "egységes világnemzetté vált" - emelte ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a hétvégi magyar iskolák online találkozóján pénteken.
MTI Hírfelhasználó