IKSZ: csatlakozzanak minél többen a Föld órája akcióhoz!
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) arra kéri a környezettudatosság és energiatakarékosság mellett elkötelezett magánembereket, önkormányzatokat és vállalkozásokat, csatlakozzanak a világszerte több száz millió embert megmozgató a Föld órája akcióhoz, és kapcsolják le szombat este fél kilenckor a díszkivilágításokat, otthoni lámpákat, elektronikus berendezéseket.
2013. március 23. 09:05

    Stágel Bence, KDNP országgyűlési képviselője, a szervezet elnöke és Éhmann Róbert, az IKSZ környezet és energia munkacsoport vezetője az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásában emlékeztetett arra, hogy a Föld órája egy minden év márciusi szombatján megrendezendő környezetvédelmi akció, melynek keretében arra kérik az önkormányzatokat, háztartásokat és vállalkozásokat, hogy kapcsolják ki a nem létfontosságú elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére.


A WWF idén március 23-án hetedik alkalommal szervezi meg a világ legnagyobb környezetvédelmi akcióját, a Föld óráját, és a globális kezdeményezés során 20 óra 30 perckor környezettudatos emberek százmilliói, vállalatok, intézmények és önkormányzatok ezrei kapcsolják le a világítást, hogy felhívják a figyelmet a globális éghajlatváltozás és a túlzott energiafogyasztás problémájára. A világszintű összefogás elsődleges jelentősége annak a tudatosítása, hogy nem szabad pazarlóan bánnunk erőforrásainkkal és feleslegesen szennyeznünk amúgy is túlterhelt levegőnket - rögzítették.


Kiemelték: fiatal kereszténydemokrataként a környezettudatosságot alapvető értéknek tekintik, és "a teremtett világ és a saját jövőnk védelme érdekében" felkérnek minden energiafogyasztót, hogy támogassák az akciót a díszkivilágítások és otthoni lámpák, elektronikus berendezések kikapcsolásával. 

mti
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó