Válaszra várva, - interpellációk, kérdések
Mi lehet a megoldás? Továbbra is off-shore lovagok markában? Sikerült-e megállítani a népességcsökkenést? Sikerágazat vagy totális káosz? Kiknek segít a kormány legutóbbi döntése a kommunizmus áldozatainak nyugdíj-kiegészítéséről? Hej, halászok, horgászok! Mi történt a Malév csődje óta? Valóban célravezető a kötelező tüdőszűrés eltörlése?
2013. március 23. 09:46

Hazának füstje is kedvesebb mint idegen országnak tüze”. /Patriae fumus igni alieno luculentior./

 

Biztosak lehetünk benne, hogy az Országgyűlés hétfői ülésnapján sem fukarkodnak az interpellációkkal és kérdésekkel a képviselők. Egyszerű műfaj: elmondják, felolvassák, a kérdéseket, a válaszokat. Hangzatos üzenetek váltják egymást. Az ellenzék ostorozza a kormány tetteit, a kormány jelesei pedig emlékeztetve a kártevő múltra, a szebb jelenről és a még szebb jövőről elmélkednek. Időnként folyamatos a zaj, az elnök csenget, majd minden párt elégedetten megtapsolja a maga szószólóját. Így történik, mindig így történik, Íme, a hétfőre tervezett felszólalások.

 

INTERPELLÁCIÓK

 

HARANGOZÓ TAMÁS, (MSZP): "Mi lehet a megoldás?" címmel - a belügyminiszterhez.

 

SZILÁGYI GYÖRGY, (Jobbik): "Továbbra is off-shore lovagok markában vergődik a fejlesztéspolitika?" címmel - a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

 

KOSZORÚS LÁSZLÓ, (Fidesz): "Sikerült-e megállítani a népességcsökkenést? Milyen lépéseket tervez a kormány, hogy a családi adórendszerrel az alacsonyabb jövedelműek is jól járjanak?" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez.

 

TÓBIÁS JÓZSEF, (MSZP): "Sikerágazat vagy totális káosz?" címmel - a belügyminiszterhez.

 

BALCZÓ ZOLTÁN, (Jobbik): "Miért nem törődik a kormányzat az egyetemi, főiskolai oktatókkal?" címmel - az emberi erőforrások miniszteréhez.

 

GAAL GERGELY, (KDNP): "Kiknek segít a kormány legutóbbi döntése a kommunizmus áldozatainak nyugdíj-kiegészítéséről? " címmel - a közigazgatási és igazságügyi miniszterhez. 

 

LUKÁCS ZOLTÁN, (MSZP): "Megfelelő emberek állnak a katasztrófavédelem élén?" címmel - a belügyminiszterhez.

 

BARÁTH ZSOLT, (Jobbik): "Hej, halászok, horgászok!" címmel - a vidékfejlesztési miniszterhez. 

 

NEMÉNY ANDRÁS, (MSZP): "Közpénzre épülő szavazatszerzés aktív szakszervezeti támogatással?" címmel - a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

 

GÖNDÖR ISTVÁN, (MSZP): "Adóskonszolidáció, feladat finanszírozás vagy csak egyszerűen átverés?" címmel - a belügyminiszterhez.

 

KOVÁCS TIBOR, (MSZP): "Milyen gazdasági érdekeket támogat? Mikor válaszol érdemben egy országgyűlési képviselő kérdéseire?" címmel - a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

 

PÁL BÉLA, TÓTH CSABA, (MSZP): "Közlekedésképességének súlyos akadályozottsága nem áll fenn" avagy miként sújtja újabb és újabb megszorításokkal a fogyatékosokat a kormány?" címmel – az emberi erőforrások miniszteréhez.

 

KÉRDÉSEK

 

PÁL TIBOR, (MSZP): "A Nemzet Főtere és az oda vezető kátyús utak?" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez.

 

ZAKÓ LÁSZLÓ, (Jobbik): "Mi történt a Malév csődje óta, avagy elszállt-e a remény egy nemzeti légitársaság beindítására?" címmel - a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

 

IVÁN LÁSZLÓ, (Fidesz): "Hol tart az Arany Alkony idősotthonok ügyének megoldása?" címmel - az emberi erőforrások miniszteréhez.

 

VARGA ZOLTÁN, (MSZP): "Támogatja-e a kormány Békés megye ivóvíz minőség javító programjának EU-s pályázatát?" címmel – a nemzeti fejlesztési miniszterhez.

 

KORONDI MIKLÓS, (Jobbik): "Kinek kell a Verőcei Betegotthon komplexuma?" címmel - a honvédelmi miniszterhez.

 

ENDRÉSIK ZSOLT, (független): "Rémhírek terjedése, avagy a féligazságok a legveszélyesebbek?" címmel - a belügyminiszterhez.

 

TUKACS ISTVÁN, (MSZP): "Mi értelme a kényszernyugdíjazásoknak, ha azzal a kormány tönkreteszi az egészségügyet?" címmel - a nemzetgazdasági miniszterhez.

 

STAUDT GÁBOR, (Jobbik): "Valóban célravezető a kötelező tüdőszűrés eltörlése?" címmel - az emberi erőforrások miniszteréhez.

 

KULCSÁR GERGELY: (Jobbik): "Mi lesz a kabai cukorgyár és az üzemi területen lévő lakótelep sorsa?" címmel - a vidékfejlesztési miniszterhez. 

Bartha Szabó József
  • Pilinszky megmutatta az istenkereső utat
    Pilinszky megmutatta másoknak azt az istenkereső utat, amit ő folyamatosan újra és újra járt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára a Pilinszky János születésének 100. évfordulójára készült dombormű avatásán szombaton Gárdonyban.
  • Így működik a Városházán a jutalékos rendszer
    Elemzők úgy látják: maffiaszerű módszerekkel osztják vissza a pénzeket a Városházán. Az elmúlt hetekben egymás után láttak napvilágot az újabb részletek.
  • Nincs klímavészhelyzet
    Clintel.org: Nincs klímavészhelyzet. Nincs tehát ok pánikra és ijesztgetésre. Erőteljesen ellenezzük a „2050-ig nettó nulla CO2” stratégiát, mert káros és irreális. A csökkentés (mitigáció) helyett az alkalmazkodás (adaptáció) részesítendő előnyben; az adaptáció az okoktól függetlenül mindenkor működőképes.
MTI Hírfelhasználó