Piros riasztást adtak ki - Senki ne induljon útnak!
Az erős hófúvás miatt több dunántúli megyében a legmagasabb fokú, piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön.
2013. március 14. 17:44
Kapcsolódó cikkeink
> Sok balesetet okoz a havazás

E szerint Fejér, Veszprém, Zala, Somogy és Komárom-Esztergom megye több térségében erős hófúvásra kell készülni, amely magas hótorlaszokat emelhet. Szintén az erős hófúvás miatt Csongrád, Békés és Hajdú-Bihar megye kivételével az egész országban első- vagy másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A veszélyjelzés szerint az ország nyugati felében mindenhol, de az ország északkeleti felében is várhatók viharos széllökések. Emellett az ország keleti megyéiben a jelentős mennyiségű eső, több területen pedig az intenzív havazás miatt is figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

Hófúvás 33 kistérségben

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak (OKF) csütörtök délután az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a hófúvás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém, Somogy, valamint Zala megye következő 33 kistérségében adta ki a piros riasztást. Ezek: az Abai, Ajkai, Balatonalmádi, Balatonföldvári, Balatonfüredi, Barcsi, Bicskei, Csurgói, Enyingi, Fonyódi, Gárdonyi, Hévízi, Kadarkúti, Kaposvári, Keszthelyi, Kisbéri, Komáromi, Lengyeltóti, Marcali, Móri, Nagyatádi, Nagykanizsai, Oroszlányi, Siófoki, Székesfehérvári, Tabi, Tapolcai, Tatabányai, Tatai, Várpalotai, Veszprémi, Zalakarosi és Zirci kistérség.

Mint írták, a hótakaróval borított térségekben a viharos, az óránkénti 60-90, helyenként akár 100 kilométeres erősséget meghaladó széllökés magas hótorlaszokat emelhet. Az OKF felhívta a lakosság figyelmét, hogy aki teheti, ne induljon útnak, ha mégis, akkor viszont csak a téli időjárási viszonyoknak megfelelően felkészített járművel.

Az OKF az autósoktól azt kéri, hogy közlekedjenek elővigyázatosan, készüljenek a várható fennakadásokra, figyeljék a hatóságok közleményeit, tájékozódjanak az időjárásról és az utak állapotáról.

A rendőrség azt kéri, senki ne induljon útnak gépkocsival a rossz időjárásra való tekintettel – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese csütörtökön az OMSZ riasztásának kiadását követően.

MTI nyomán
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Feltételekkel támogatja hazánk az uniós hitelfelvételt
  Feltételekkel, de hozzájárul Magyarország az európai uniós hitelfelvételhez – így döntött ma az Országgyűlés, miután elfogadta a kormánypártok erről szóló javaslatát. Ennek értelmében hazánk csak akkor támogatja a hétvégi uniós csúcson a mentőcsomagot, ha a felvenni készült 750 milliárd eurót kizárólag a gazdaság talpraállítására és például új munkahelyek létrehozására fordítják. Feltétel az is, hogy a gazdagabb tagállamok polgárai ne kapjanak több támogatást, mint a szegényebb országoké és kikötötték azt is, hogy a folyamatban lévő, úgynevezett hetes cikk szerinti eljárásokat a hitelfelvétel elfogadása előtt le kell zárni.
 • Identitásunk finomítása végett fontosak a múlt részletei
  Történelmi múltunk aprólékos és szisztematikus feldolgozása nélkül "nem tudhatjuk, kik is vagyunk valójában és merre tartunk az egyre inkább elszemélytelenedő világunkban" - mondta az Alkotmánybíróság elnöke Juhász Imre alkotmánybíró Fiume - egy középkori város és kikötő a hatalmi érdekek metszéspontjában című könyvének bemutatóján kedden Budapesten.
 • Gulyás Gergely: manapság lázadás normálisnak lenni
  Manapság lázadás konzervatívnak, normálisnak lenni - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kultúrharc a XXI. században című konferencián, Budapesten kedden.
MTI Hírfelhasználó