Elkészült az MSZP gyűlöletvideója
Manipulatív kampányfilm Ron Werber szellemében a kormány lejáratására
Manipulatív képkockákkal és narrációval mosná össze a kormányt a szélsőjobboldallal az MSZP vasárnap bemutatott kampányfilmje. A Fidesz szerint a videóból ordít a kétségbeesés: „A magyar emberek nem vevők többé a hazugságra, a mocskolódásra.”
2013. március 4. 09:03

Kampányfilmet készített az MSZP az Orbán-kormány tevékenységéről, illetve arról, szerintük hol tart ma az ország. A Magyarország ma című tizenkilenc perces videót tegnap mutatták be Budapesten. Mesterházy Attila pártelnök a vetítés előtt művészeti alkotásnak minősítette a kisfilmet, amely az országszerte már látható plakátkampányukat egészíti ki. (A plakátokon Orbán Viktor, Hoffmann Rózsa és Matolcsy György látható rendkívül előnytelen képeken.) Mesterházy közölte: a filmet „fiatal művészek” készítették, ám azt nem árulta el, személy szerint kik. Ugyanakkor a képsorok azt valószínűsítik, hogy a közelmúltban reaktivált izraeli kampánytanácsadó, Ron Werber is komoly szerepet vállalhatott a gyűlölettel és manipulációval teli filmben.

– Interjúalanyok, tények és életképek keverednek a filmben – fogalmazott az elnök, noha a filmben egyetlen grafikon, adatsor sem látható. Mesterházy Attila azt állította: a film és a plakátkampány összesen tizenöt-tizenhat millió forintba került.

További részletek a Magyar Nemzet hétfői számában

Lopáson kapták az MSZP-t

Az RTL Klub szerzői jogsértés miatt levélben fordul az MSZP-hez, mert a párt vasárnap Magyarország ma címmel bemutatott filmjében engedély nélkül használt fel részleteket a kereskedelmi csatorna híradójából.

Nem ez volt az első eset, hogy az MSZP-nek meggyűlt a baja a szerzői jogokkal: legutóbb 2012 szeptemberében kapták hazugságokon és lopáson a pártot. Akkor az a dokumentum szivárgott ki, amely 26 oldalban taglalta, hogy miként bővítenék táborukat a szocialisták.

Egy évvel korábban pedig Földes Hobo László háborodott fel azon, hogy az MSZP kongresszusán bejátszották egy korábbi koncertfelvételét, amelyen József Attila Hetedik című versét dolgozta fel a Hobo Blues Band. „A felvétel felhasználásáról nem volt tudomásom, engedélyemet nem kérték. (Nem is adtam volna meg.) – írta az MNO-n hozzászólásban az énekes.

Magyar Nemzet
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Uralkodók földi maradványait azonosították a kutatók
  Több magyar uralkodó, köztük Szent László király földi maradványait azonosították a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói a Székesfehérvári Középkori Romkertben talált csontleletek között - tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága kedden az MTI-t.
 • Az akarat újra építi a falakat
  A Kovácsi Bazilika országos és nemzetközi jelentőségű. A konkrét tervezést meg kell előzze egy – minél teljesebb körű – régészeti kutatás és feltárás, hiszen a Bazilika és az azt körbeölelő cinterem (temető) vasúti töltés alatti része még teljesen ismeretlen. Nem kizárt, hogy a magyar történelem jelentős leletei, tárgyai kerülnek még elő – véli Rainer Péter.
 • Leállt a szállítás a Barátság kőolajvezeték déli ágán
  A Transznyeft megerősítette a RIA Novosztyi hírügynökségnek a hírt, hogy a Barátság kőolajvezeték déli, Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát ellátó ágán nem küldenek napok óta olajat.
MTI Hírfelhasználó