A hó után sok eső jön
Ma a Duna-Tisza köze középső és északi részén nagy mennyiségű eső várható. A csapadékmennyiség több helyen meghaladhatja a 20 mm-t.
2013. február 24. 11:01

Vasárnap általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben a Dunántúlon hosszabb időre is csökkenhet a felhőzet. A Dunától keletre többfelé lesz újabb, jelentős mennyiségű, ismétlődő eső, zápor, másutt csupán kevés csapadék fordulhat elő. A keleti, délkeleti szelet helyenként erős, a Dél-Alföldön egy-egy helyen viharos széllökések kísérik.

A hőmérséklet csúcsértéke általában 5, 11 fok között várható, de az Alpokalján ennél hidegebb, az Észak-Alföldön melegebb is lehet. Késő este 1, 7 fok valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a Duna-Tisza köze középső és északi részén - beleértve az Észak-középhegység területét is - nagy mennyiségű eső várható.

A csapadékmennyiség több helyen várhatóan meghaladja a 20, főként a hegyvidéki területeken néhol akár a 30 mm-t. Ma délen előfordulhat egy-egy 65 km/h körüli széllökés.

A meteorológusok Pest, Heves, Nógrád megyében valószínűsítenek 20 mm-nél nagyobb mennyiségű esőt.

hirado.hu/met.hu
  • A magyarok mindig rendes feltámadásra várnak
    "Mi, magyarok mindig rendes feltámadásra várunk", ez pedig csak akkor van, ha saját erőnkből tudjuk elhárítani a fenyegető veszélyt vagy saját erőnkből tudunk változtatni a sorsunkon - jelentette ki az Országgyűlés elnöke pénteken az Országházban rendezett Petneházy történelmi konferencián.
  • Az őszödi beszéd után megverték az embereket
    Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban az őszödi beszédet „dermesztő pillanatnak" nevezve a magyar politikában azt mondta: ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot még ma is a baloldal vezetője.
  • RMDSZ-kongresszus Marosszentgyörgyön
    A nemzeti identitás a legfontosabb közösségszervező szervező elv - hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök pénteken Marosszentgyörgyön, az RMDSZ 15. kongresszusán.
MTI Hírfelhasználó