A hó után sok eső jön
Ma a Duna-Tisza köze középső és északi részén nagy mennyiségű eső várható. A csapadékmennyiség több helyen meghaladhatja a 20 mm-t.
2013. február 24. 11:01

Vasárnap általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de napközben a Dunántúlon hosszabb időre is csökkenhet a felhőzet. A Dunától keletre többfelé lesz újabb, jelentős mennyiségű, ismétlődő eső, zápor, másutt csupán kevés csapadék fordulhat elő. A keleti, délkeleti szelet helyenként erős, a Dél-Alföldön egy-egy helyen viharos széllökések kísérik.

A hőmérséklet csúcsértéke általában 5, 11 fok között várható, de az Alpokalján ennél hidegebb, az Észak-Alföldön melegebb is lehet. Késő este 1, 7 fok valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint a Duna-Tisza köze középső és északi részén - beleértve az Észak-középhegység területét is - nagy mennyiségű eső várható.

A csapadékmennyiség több helyen várhatóan meghaladja a 20, főként a hegyvidéki területeken néhol akár a 30 mm-t. Ma délen előfordulhat egy-egy 65 km/h körüli széllökés.

A meteorológusok Pest, Heves, Nógrád megyében valószínűsítenek 20 mm-nél nagyobb mennyiségű esőt.

hirado.hu/met.hu
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Az év vége előtt lezárulhat a feltételességi eljárás
  Ha a kormány az általa tett vállalásokat teljesíti, akkor a feltételességi eljárás még az év vége előtt lezárulhat és Magyarország forrásvesztés nélkül léphet át a 2023-as esztendőbe - mondta az igazságügyi miniszter az Európai Bizottsággal való megegyezés érdekében szükséges, az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatok parlamenti vitájában, hétfőn este.
 • Nemzetek Ligája – Csoportmásodik a Rossi-legénység
  A magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában 2-0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnok olasz csapattól a Nemzetek Ligája 6., zárófordulójában, így az A divízió 3. csoportjának második helyén zárta a sorozatot.
 • Orbán Viktor gratulált az olasz jobboldali vezetőknek
  A megszokott diplomáciai, udvariassági formuláknál jóval intenzívebb kommunikáció zajlik Orbán Viktor miniszterelnök és a várhatóan kormányt alakító olasz jobboldali pártok vezetői között; a vasárnapi parlamenti választás óta több üzenet-, illetve levélváltás is történt a magyar és az olasz partnerek között – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár hétfőn.
MTI Hírfelhasználó