Lázár: a most sértett Sólyomnak súlyos felelőssége van a rendszerváltás csődjében
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Népszabadságnak adott interjút.
2013. február 9. 15:43

Nyilatkozata szerint az áram- és a gázárnak 2014. júniusban 30 százalékkal kevesebbnek kell lennie. A magát rebellis alkatként jellemző Lázár János a Népszabadságnak adott interjúban az energiacégeknek azt üzente: „a korábbi üzleti modellnek vége van. El kell döntsék, megelégszenek a tisztességes haszonnal, és maradnak, vagy extraprofitot akarnak.”

A lapnak nem erősítette meg Matolcsy György esetleges jegybankelnöki kinevezését, de azt szeretné, ha tisztességes ember lenne a jegybankelnök, mert Simor András szerinte nem az, és „saját bankár barátain kívül meg is fagyott körülötte a levegő”. Lázár a Népszabadságnak azt mondta: Simor „politikai értékítélet alapján válogatott az együttműködés minőségében és mélységében”.

„»Szegénységet mindenkinek«, ez az IMF programja Magyarországon” – válaszolta Lázár János a lap IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos kérdésére. A tandíjjal kapcsolatban Lázár a lapnak azt mondta: nincs, és nem is lesz.

Arra, hogy az oroszok állítólag 4,6 milliárd dollárnyi magyar állampapírt vennének, Lázár azt mondta, hogy „nincs valóságalapja”. Az E.On-vásárlással kapcsolatban – ami akár 350 milliárdjába is kerülhet az államnak, ami azt jelenti, hogy Magyarország kétszer annyit is fizethet a cégekért, mint azok értéke –, Lázár azt mondta: „Az E. On tisztességesen ki lesz például fizetve.”

A berni egyetemen a magyar alkotmányos kultúra hanyatlásáról beszélő Sólyom Lászlóról azt mondta: hogy súlyos felelőssége van a rendszerváltás csődjében. Sólyom sértett ember, és a személyeskedése nem méltó egy volt köztársasági elnökhöz – véli Lázár.

Index, nol
  • Most zárnunk kell, hogy húsvétkor nyithassunk
    Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk - mondta a Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: "Az biztos, hogy a mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, most már a vírus elleni háborúnak utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.
  • Operatív törzs: 221 ember ellen intézkedtek a maszkviselés elmulasztása miatt
    A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt csütörtökön 221 esetben intézkedtek a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.
  • Előrébb az agarakkal!
    A kutyatartásról írt könyvet dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője. A politikus maga is tart kutyát - pumit -, így hozzáértően ajánlja a magyar kutyafajtákat a családok figyelmébe. Elsősorban az erdélyi kopó és a magyar agár megőrzésére kell vigyázni.
MTI Hírfelhasználó