Az év orvosa 2012 - Megvannak a döntősök
Kiválasztották az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázat szakmai döntőseit az öt orvosszakmai kategóriában.
2013. február 5. 16:40

A Perner Ferenc sebész professzor vezette szakmai zsűri az egyes kategóriák legjobbjairól pénteken döntött - közölte Morva Gábor pályázati programvezető.

Alapellátás kategóriában Ádám Ágnes belgyógyász-háziorvos, Budai Mária klinikai fogorvos és Magyarosy Edina házi gyermekorvos, orvosi diagnosztika kategóriában Kulka Janina patológus egyetemi tanár, Milics Margit radiológus főorvos és Szelei Béla radiológus-belgyógyász osztályvezető főorvos került a döntőbe. A sebészeti jellegű szakterületek kategóriában Bognár László gyermek-idegsebész szakorvos, klinikaigazgató, egyetemi tanár, Pajor László urológus szakorvos, tanszékvezető egyetemi tanár és Verebély Tibor gyermeksebész szakorvos, egyetemi tanár jutott a döntőbe.

Konzervatív orvosi szakterületek kategóriában Csiba László pszichiáter, neurológus szakorvos, intézetigazgató egyetemi tanár, Meskó Éva belgyógyász, kardiológus, angiológus főorvos és Szondy Klára pulmonológus, onkológus klinikai főorvos, rehabilitáció és krónikus ellátás kategóriában Barna Gábor belgyógyász, kardiológus és kardiológiai rehabilitációs szakorvos, Nagy Klára belgyógyász, kardiológus és kardiológiai rehabilitációs főorvos került döntőbe.

A döntős orvosok méltatása és bemutatkozása a www.astellasazorvosokert.hu oldalon olvasható. Az egyes kategóriák idei legjobbjairól a szakmai zsűri a szerdai díjátadó gála előtti órákban dönt, a nyertesek személyét az ünnepi ceremónián jelentik be.

MTI nyomán
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó