Az év orvosa 2012 - Megvannak a döntősök
Kiválasztották az Astellas-díj - Az év orvosa 2012 pályázat szakmai döntőseit az öt orvosszakmai kategóriában.
2013. február 5. 16:40

A Perner Ferenc sebész professzor vezette szakmai zsűri az egyes kategóriák legjobbjairól pénteken döntött - közölte Morva Gábor pályázati programvezető.

Alapellátás kategóriában Ádám Ágnes belgyógyász-háziorvos, Budai Mária klinikai fogorvos és Magyarosy Edina házi gyermekorvos, orvosi diagnosztika kategóriában Kulka Janina patológus egyetemi tanár, Milics Margit radiológus főorvos és Szelei Béla radiológus-belgyógyász osztályvezető főorvos került a döntőbe. A sebészeti jellegű szakterületek kategóriában Bognár László gyermek-idegsebész szakorvos, klinikaigazgató, egyetemi tanár, Pajor László urológus szakorvos, tanszékvezető egyetemi tanár és Verebély Tibor gyermeksebész szakorvos, egyetemi tanár jutott a döntőbe.

Konzervatív orvosi szakterületek kategóriában Csiba László pszichiáter, neurológus szakorvos, intézetigazgató egyetemi tanár, Meskó Éva belgyógyász, kardiológus, angiológus főorvos és Szondy Klára pulmonológus, onkológus klinikai főorvos, rehabilitáció és krónikus ellátás kategóriában Barna Gábor belgyógyász, kardiológus és kardiológiai rehabilitációs szakorvos, Nagy Klára belgyógyász, kardiológus és kardiológiai rehabilitációs főorvos került döntőbe.

A döntős orvosok méltatása és bemutatkozása a www.astellasazorvosokert.hu oldalon olvasható. Az egyes kategóriák idei legjobbjairól a szakmai zsűri a szerdai díjátadó gála előtti órákban dönt, a nyertesek személyét az ünnepi ceremónián jelentik be.

MTI nyomán
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Hollik: hazudik az ellenzék az EU-s támogatásról
  Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarországnak a koronavírus elleni védekezéshez - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton.
 • Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók
  Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közösségi közlekedésben - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
 • A járvány legyűrte a globalizmust
  A járvány érdekes megvilágításba helyezte azt a liberális, globalista elképzelést, mely szerint a világ dolgait a XXI. században már nemzetek feletti, szupranacionális intézményekkel kell intézni.
MTI Hírfelhasználó