Orbán bekeményített jutalom-ügyben
Orbán azt várja a fideszes polgármesterektől és alpolgármesterektől, hogy fizessék vissza az év végén kapott jutalmukat, vagy fordítsák jótékonysági célra az általuk vezetett településen.
2013. január 23. 09:35

A miniszterelnök vissza akarja fizettetni a kormánypárti városvezetők által felvett önkormányzati jutalmakat - írta a szerdai Blikk. A napilap cikke szerint Kubatov Gábor pártigazgató és Kocsis Máté kommunikációs igazgató a Fidesz választókerületi elnökeinek azt írta: "Kérjük szíves és gyors közreműködéseteket abban, hogy a miniszterelnök határozott kérése minden településen érvényesüljön: a kormánypárti polgármesterek és alpolgármesterek nem vehetnek fel jutalmat, ha valaki mégis így tett, az szerdáig fizesse azt vissza, vagy fordítsa ellenőrizhető módon jótékonysági célokra, az általa vezetett településen."

A Blikk 32 fideszes polgármestert és alpolgármestert talált a fővárosban és a megyei jogú városokban, akik összesen ötvenmillió forint jutalmat vehettek fel az év végén, közülük hatan ráadásul országgyűlési képviselők is. A kormányfői kérés azonban bővebb kört érinthet, mivel a kisebb városokban kiosztott extrapénzre is kiterjed. A Blikknek Kocsis Máté azt mondta: abban a reményben írták ezt a levelet, hogy mindenki vissza fogja fizetni a jutalmat, akik nem, azok számolhatnak a következményekkel. Természetesen a jutalom visszafizetése helyett a mandátum visszaadása is lehetséges alternatíva - tette hozzá.

MTI
MTI Hírfelhasználó