Újabb havazás és sarkvidéki hideg jön
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerda estétől többfelé kezdődik újabb havazás, amely csütörtökön és pénteken is folytatódik.
2013. január 15. 11:06

Kedden napközben számottevő havazás már az Alpokalján és a Kisalföldön sem valószínű. A csapadék egyre inkább a Dunától keletre lévő megyékre korlátozódik: errefelé eső valószínű, csak az Északi-középhegységben lehet néhol havas eső, ónos eső vagy hó. Estétől elsősorban a Dunántúlon nagy területen képződhet köd. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 2, 7 fok között, északnyugaton 0 fok körül alakul.

Az OMSZ elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki keddre az Alföld kivételéval az ország nagy részére.

Szerda

Túlnyomóan borult, párás idő várható. Eleinte főként keleten, estétől nyugat felől ismét egyre többfelé valószínű eső, nyugaton, északnyugaton havazás, havas eső. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -4, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +6 fok között alakul.

Csütörtök

Túlnyomóan borult lesz az ég. Többfelé várható csapadék: a déli, délkeleti megyékben eső, havas eső, másutt havazás valószínű. Az élénk keleti, északkeleti szelet helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -2, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +4 fok között alakul.

Péntek

Túlnyomóan borult lesz az ég,többfelé valószínű havazás. Az erős északi, északnyugati szelet főként nyugaton viharos lökések kísérik, hófúvás is kialakulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -5 fok között alakul.

Szombat

Átmenetileg nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, keleten viszont sok lesz a felhő, ott még havazhat is. Az északi, északnyugati szél mérséklődik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -7, -12 fok között alakul, de a havas, kevesbé felhős nyugati területeken -14, -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet-2, -7 fok között valószínű.

Vasárnap

Többnynire erősen felhős lesz az ég, hószállingózás, kisebb havazás is lehet. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -7, -12, a kevésbé felhős, havas részeken -15 fok alatt, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3, -8 fok között alakul.

Hétfő

Szakadozik, vékonyodik a felhőzet, helyenként lehet hószállingózás, kisebb havazás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -7, -12, a kevésbé felhős, havas részelen -15 fok alatt, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, -6 fok között alakul.

hirado.hu/met.hu
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Már épül a Magyar Zene Háza üvegfala
  Már épül a Magyar Zene Háza egyes szakaszokon 12 méter magas, vízszintes szerkezeti osztás nélküli, egybefüggő homlokzati üvegtáblákból álló homlokzati üvegfala, amely a maga nemében egész Európa legnagyobbja lesz.
 • Magyarország elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet
  Magyarország sikeresen zárta le a koronavírus elleni védekezés első szakaszát, amelyet követően az uniós tagállamok között elsőként fogja megszüntetni a különleges jogrendet - jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter az EUObserver című brüsszeli hírportálon csütörtökön megjelent írásában.
 • Gulyás: iskolaőrséget hoz létre a kormány
  Iskolaőrség létrehozásáról döntött a kormány - közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki online sajtótájékoztatóján, ahol arról is beszámolt: 2021. január 1. helyett 2021. július 1-jével tiltják be Magyarországon az egyszer használatos műanyagokat.
MTI Hírfelhasználó