Újabb havazás és sarkvidéki hideg jön
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerda estétől többfelé kezdődik újabb havazás, amely csütörtökön és pénteken is folytatódik.
2013. január 15. 11:06

Kedden napközben számottevő havazás már az Alpokalján és a Kisalföldön sem valószínű. A csapadék egyre inkább a Dunától keletre lévő megyékre korlátozódik: errefelé eső valószínű, csak az Északi-középhegységben lehet néhol havas eső, ónos eső vagy hó. Estétől elsősorban a Dunántúlon nagy területen képződhet köd. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 2, 7 fok között, északnyugaton 0 fok körül alakul.

Az OMSZ elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki keddre az Alföld kivételéval az ország nagy részére.

Szerda

Túlnyomóan borult, párás idő várható. Eleinte főként keleten, estétől nyugat felől ismét egyre többfelé valószínű eső, nyugaton, északnyugaton havazás, havas eső. Az északi, északkeleti szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -4, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +6 fok között alakul.

Csütörtök

Túlnyomóan borult lesz az ég. Többfelé várható csapadék: a déli, délkeleti megyékben eső, havas eső, másutt havazás valószínű. Az élénk keleti, északkeleti szelet helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +2, -2, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +4 fok között alakul.

Péntek

Túlnyomóan borult lesz az ég,többfelé valószínű havazás. Az erős északi, északnyugati szelet főként nyugaton viharos lökések kísérik, hófúvás is kialakulhat. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, -5 fok között alakul.

Szombat

Átmenetileg nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, keleten viszont sok lesz a felhő, ott még havazhat is. Az északi, északnyugati szél mérséklődik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -7, -12 fok között alakul, de a havas, kevesbé felhős nyugati területeken -14, -15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet-2, -7 fok között valószínű.

Vasárnap

Többnynire erősen felhős lesz az ég, hószállingózás, kisebb havazás is lehet. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -7, -12, a kevésbé felhős, havas részeken -15 fok alatt, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3, -8 fok között alakul.

Hétfő

Szakadozik, vékonyodik a felhőzet, helyenként lehet hószállingózás, kisebb havazás. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -7, -12, a kevésbé felhős, havas részelen -15 fok alatt, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, -6 fok között alakul.

hirado.hu/met.hu
  • Jogi bástyákkal is védeni kell a család intézményét
    Vejkey Imre: Minket azért akarnak kiközösíteni, mert megvédjük a családokat és a gyermekeket, mert nem engedjük a család relativizálását! Egyetértünk Ferenc pápával, aki budapesti látogatása során búcsúzóul azt üzente a magyaroknak és az egész világnak, hogy „a család apából, anyából és gyermekekből áll, pont”.
  • Megújul a pápai katolikus nagytemplom
    Jövő tavasszal megkezdődik a pápai katolikus nagytemplom megújítása. Elsőként a templom külseje újul meg, a tervek szerint 2023 tavaszára - közölte a Veszprémi Főegyházmegye érseke kedden a Veszprém megyei településen.
  • Bethlen István országépítő munkája
    Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.
MTI Hírfelhasználó