Kína - Szigorú intézkedéseket vezetnek be az önégetések megakadályozására
Erősíti a járőrözést, fokozza a határvédelmet és az információáramlás kontrollját a kínai vezetés a nyugat-kínai Csinghaj tartomány egy prefektúrájában, hogy ezzel vegye elejét az önégetéseknek.
2012. december 28. 14:48

    A szigorításokról a helyi sajtó számolt be. Eszerint a többségében tibetiek által lakott Huangnan prefektúrában a hatóságok fokozták a félkatonai járőrözést, határában ki- és belépőpontokat állítottak fel a nem helyi lakosok belépésének megakadályozására. Ezenkívül mintegy 300 kolostorból televíziókat és műholdas vevőket koboztak el, hogy a lakók ne tudjanak "Kína-ellenes" televíziós programokat nézni.


Az önégetések megakadályozására a prefektúra vezetése számon tartja az éghető anyagokat, figyelni fogja a lakosokat, és az önégetéseket elítélő propagandacsoportokat szervez majd. A cikk szerint a társadalmi biztonságot szolgáló cél elérését gazdasági ösztönzőkkel is támogatják: a tervezett önégetéseket jelentőket, az arról társaikat lebeszélőket és a lángokat eloltókat is jutalmazzák a jövőben. Azokat a falvakat ugyanakkor, ahol önégetésekre kerül sor, gazdasági intézkedésekkel büntetik majd.


Huangnan idén már több önégetésnek is színhelye volt. Novemberben több százan tiltakoztak a kínai fennhatóság ellen. Idén már 82 ember gyújtotta fel magát Kína-szerte. 

mti
  • Kilencvenöt éves a Magyar Rádió!
    A magyar kultúra fegyvertára erős fegyverrel gyarapodott 1925-ben. Mindenki tudta akkor, hogy ez mit jelent.
  • Helyreállította a németek büszkeségét Helmut Kohl
    Huszonöt évig töltötte be a Kereszténydemokrata Unió elnöki tisztségét, és Németország legnépszerűbb pártjává tette a CDU-t. A berlini fal leomlásának híre Lengyelországban érte, ahonnan hazatérve egy „bel- és külpolitikai mesterfogást” hajtott végre. Helmut Kohl 1990. október 3-án egyesítette a megosztott Németországot, majd a december 2-i választásokon – ma 30 éve – fölényes sikert aratott a CDU élén. Életének következő másfél évtizedét a kelet- és közép-európai államok, köztük Magyarország európai integrációjának szentelte.
  • Maruzsa: a vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes tesztelésen
    A vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes koronavírus-tesztelésen: az óvodai dolgozók 74 százaléka, a tanárok és tanítók 73 százaléka - közölte az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján a köznevelésért felelős államtitkár.
MTI Hírfelhasználó