Mindenhol megindult a forgalom
Elindulhatott a forgalom vasárnap kora délután a 4434-es úton Makó és Kövegy között, így valamennyi út járható Csongrád megyében.
Utoljára frissítve: 2012. december 9. 14:45
2012. december 9. 09:57

Ugyan csak araszolva, de elindulhatott a forgalom vasárnap kora délután a 4434-es úton Makó és Kövegy között, így valamennyi út járható Csongrád megyében – tájékoztatott a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Mint korábban beszámoltunk róla, személyautók, autóbuszok, kamionok akadtak el a járhatatlanná vált 43-as úton Makó és Nagylak között, a járművekben csaknem százan vesztegeltek.

A rendkívül rossz útviszonyok miatt vasárnap reggel hét óra előtt le kellett zárni a nagylaki határátkelő felé vezető 43-as főutat Makó és Apátfalva között. A 4414-es út Makó és Maroslele, valamint a 4434-es út Makó és Kövegy között már korábban járhatatlanná vált, s Kiszombor térségében is nehéz a közlekedés.

Reggel arra kérték az autósokat, hogy csak halaszthatatlan esetben induljanak útnak, használjanak hóláncot és tankolják tele járműveiket. Az elakadt járművek között olyan is volt, amelyből kifogyott az üzemanyag.

MTI nyomán