Varga: Nem lehet egy csapásra "csodát" elérni
Varga Mihály a fideszes politikusok országjáró körútja során Csepelen elmondta: bár a kormány csodát nem tud tenni, az eddig eltelt időszakban rengeteg fontos eredményt ért el.
2012. november 21. 13:37

A választók többsége ma is a Fidesz–KDNP-pártszövetségre szavazna egy választáson, ami azt jelzi, hogy a kormány a megörökölt nehézségek ellenére és a folyamatos megpróbáltatások közepette is jó irányba vezeti az országot – mondta el Varga Mihály tárca nélküli miniszter egy XXI. kerületi – Csepel idén ünnepli újjáépítésének 300. évfordulóját – fórumon a Csepel.hu érdeklődésére.

Varga előadásában kiemelte: a kormányzati ciklus fele eltelt, és a Fidesz úgy döntött, hogy a kormány miniszterei, a párt vezetői lakossági fórumokat tartanak országszerte. A találkozókon a párt tagságával és támogatóival folytatnak eszmecserét. A fórumokon arról beszélnek, hogy a kormány mit ért el az eltelt bő két év alatt, valamint sikerült teljesítenie a választási ígéreteit.

Annak ellenére, hogy a választók többsége ma is a Fidesz–KDNP-t tartja a leginkább kormányképes erőnek, Varga természetesnek tartotta, hogy valamelyest csökkent a pártszövetség támogatóinak száma, ugyanis a kormányváltás alkalmával sokan „csodára vártak”, de abban a megörökölt nehéz helyzetben nem lehetett egy csapásra „csodát” elérni.

Ugyanakkor hozzátette, a kormány rengeteg, a hétköznapokban is érzékelhető eredményt ért el az azóta eltelt időszakban: ezek közé sorolta a csődbe jutott devizaadósok megsegítését, a kilakoltatások felfüggesztését, munkahelyek teremtését, az adórendszer családokat érintő pozitív változásait. Hozzátette: Magyarország kikerült a legkritikusabb helyzetben lévő országok közül. A választások idején Magyarország Görögország szintjén állt, de nálunk sikerült megfékezni a gazdasági hanyatlást és megőrizni a társadalmi békét – húzta alá a miniszter.

„A múlt erőivel kell szembeszállni”

Németh Szilárd, a kerület polgármestere szintén azt emelte ki, hogy hazánkban nem tapasztalható az a fajta társadalmi feszültség, amely számos gazdag, történelme folyamán nálunk erősebb nyugati országban megfigyelhető. Példaként Spanyolországot  hozta fel, ahol rendkívül gyakoriak a tüntetések. Magyarországon „a múlt erőivel kell szembeszállni”, Gyurcsány Ferenccel és Bajnai Gordonnal, valamint a hozzájuk köthető bukott szocialistákkal és alternatív szervezetekkel – tette hozzá.

Németh elismerte, a kormánynak ugyan voltak tévedései, de az ország hatalmas fordulatot vett 2010 után, amelynek fontos része az új alaptörvény megszületése. Hangsúlyozta: a kommunistáknak évtizedek álltak rendelkezésükre, valamint a Gyurcsány- és Bajnai-kormánynak is volt nyolc éve, hogy előrelendítse az országot, ehelyett leszakadt a nemzet. A Fidesz–KDNP kormánya azon van, hogy a haladást előmozdítsazárta le mondandóját.

Csepel.hu/MNO nyomán
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó