Országjárásra indultak a Fidesz politikusai
December 20-áig 175 települést keresnek fel, és tartanak ott politikai helyzetértékelést - közölte Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke.
2012. november 20. 15:48

A politikus elmondta, a Fidesz elnökségének döntése alapján november elején kezdődött az országjárás, amelyben kormánypárti parlamenti képviselők, a kabinet és a párt elnökségének tagjai, valamint politikai államtitkárok - összesen 43-an - vesznek részt. Eddig több mint negyven helyszínt kerestek fel "Nyíregyházától a Dél-Dunántúlig", találkoztak a helyi fideszes képviselőkkel, majd a helyi Fidesz-, illetve KDNP-csoport szervezésében fórumot tartottak.

A rendezvényeken részt vevő politikusok értékelik a kialakult politikai helyzetet és az elvégzett kormányzati munkát - ismertette Kósa Lajos.

 "Az eddigi tapasztalatok meglehetősen jók", mert azt mutatják, hogy a Fidesz támogatói "nagyon sok szempontból" egyetértenek a kormány politikájával - mondta az ügyvezető alelnök, hozzátéve, hogy az országjárás végén értékelik a tapasztalatokat.

Kérdésre válaszolva megjegyezte, hogy Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök - bár jelen lesz országos eseményeken - más programjai miatt nem vesz részt az országjárásban.

MTI
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
  • A kormány a helyén van
    Vannak mondatok a történelemben, amelyek az időből kiszakadva és felemelkedve örök életet élnek. Az ókori Rómától az angol és a francia történelmen át egészen a mai históriáig tudunk ezekről. Nekünk is van ilyen.
MTI Hírfelhasználó