Cséfalvay: Trendforduló lesz 2012-ben
Az államháztartási hiányt sikerül a GDP 3 százaléka alá szorítani és az államadósságot is csökkenteni, ezzel trendforduló lesz 2012-ben - mondta Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.
2012. november 8. 10:34

Mindez a Világgazdaság című napilap által szervezett konferencián hangzott el.

Az Európai Bizottság (EB) szerdán kiadott jelentése szerint az államháztartás GDP-arányos hiánya Magyarországon az idén 2,5, jövőre 2,9, 2014-ben 3,5 százalék lesz. Utóbbi mértéket a magyar kormány vitatja - jegyezte meg az államtitkár, hozzátéve: az unióban átlagosan még jövőre sem lesz a hiány 3 százalék alatt, a prognózis 3,2 százalék.

Az EB jelentése szerint trendfordulóra kerül sor Magyarországon a GDP-arányos államadósságnál is: a tavalyi 80,8 százalék után a ráta az idén 78,4 százalékra, jövőre 77,1, 2014-ben 76,8 százalékra csökken - emelte ki az államtitkár. Az EU-ban jövőre az átlagos adósságráta várhatóan 88,1 százalék lesz - tette hozzá.

MTI nyomán
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó