Daniel Craig is szerepel Clooney háborús drámájában
A James Bond-sztár Daniel Craig is szerepel George Clooney új második világháborús drámájában, amelyben a nácik által ellopott műkincsek után folyik a kutatás.
2012. november 1. 14:10

    Clooney nemcsak rendezi a The Monuments Men című filmet, amelyben szerepel is, de a forgatókönyvet is ő írta megtörtént események alapján. A dráma arról az amerikai és brit férfiakból és nőkből álló csoportról szól, amelynek tagjai életük kockáztatásával kutatták fel a nácik által elrabolt műkincseket, hogy megmentsék azokat a pusztulástól - írta a The Guardian című brit újság online kiadása.


    A sztárszereposztásban Daniel Craigen, a 007 - Skyfall című legújabb Bond-epizód főszereplőjén kívül a tavalyi Oscar-nyertes Jean Dujardin, továbbá Cate Blanchett, Bill Murray és John Goodman is helyet kapott. Clooney az amerikai hadsereg tisztjét, George Stout restaurátort alakítja, aki műkincsek tízezreit szerezte vissza a náciktól. Blanchett a francia ellenállásban dolgozó Rose Valland művészettörténészt játssza.


    Clooney, aki Grant Heslovval együtt jegyzi a forgatókönyvet, Robert Edsel The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History című kötetét használta a forgatókönyv alapjául.


    A film produkciós munkái 2013 márciusában kezdődnek, a forgatás Németországban, Ausztriában, Párizsban és Angliában zajlik majd.
    (http://www.guardian.co.uk/film/2012/oct/30/daniel-craig-george-clooney-monuments-men?INTCMP=SRCH)

mti
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó