Sandy hurrikán - Magyar baptisták is segítenek az Egyesült Államokban
Az Egyesület Államokba, a Sandy hurrikán sújtotta területre utaznak csütörtökön Budapestről a Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési szakemberei, hogy Észak-Karolina állambeli partnereik meghívására a katasztrófa helyszínén részt vegyenek a kitelepített rászorulók megsegítésében.
2012. november 1. 10:13

    A négy szakember New Jersey-ben nyújt majd segítséget élelmezési feladatokban.


    A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett, hogy a Sandy hurrikán okozta katasztrófa 60 millió embert érintett, 20-25 milliárd dolláros kárt okozott, és a halálos áldozatok száma is emelkedik.


    A Baptista Szeretetszolgálat Rescue24 globális mentőcsoportját az elmúlt 15 évben több mint 40 magyar és nemzetközi katasztrófahelyszínen vetették be. Az Egyesült Államokban legutóbb a 2005-ös pusztító Katrina hurrikán után segítettek New Orleansban, szintén az észak-karolinai baptistákkal együtt - idézték fel.

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány közleménye

    A Baptista Szeretetszolgálat vészhelyzet-kezelési szakemberei ma indulnak a Ferihegyről az Egyesült Államok Sandy hurrikán sújtotta területére. A katasztrófa 60 millió embert érintett, 20-25 milliárd dolláros kárt okozott és a halálos áldozatok száma is emelkedik. A magyar baptisták Észak-Karolina állambeli partnereik meghívására a katasztrófa helyszínén a kitelepített rászorulók megsegítésében vesznek részt.

    A Baptista Szeretetszolgálat Rescue24 globális mentőcsoportja az elmúlt 15 évben több mint 40 magyar és nemzetközi katasztrófahelyszínen került bevetésre. Az Egyesült Államokban legutóbb a 2005-ös pusztító Katrina hurrikán után segítettek New Orleans-ban, szintén az Észak-karolinai baptistákkal együtt. 

mti
  • Orbán Viktor Madridban majd Párizsban tárgyal
    Az európai konzervatív pártvezetők találkozóját megelőzően került sor Orbán Viktor és Santiago Abascal, a VOX elnökének megbeszélésére, a téma az európai keresztény és konzervatív értékek védelme, a családok és a gyermekvállalás támogatása valamint az illegális bevándorlás elleni fellépés volt.
  • A csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom felújítása
    A magyar kormány 26 millió forintos támogatásával cserélték ki a csíkszeredai Szent Ágoston plébániatemplom nyílászáróit és óriási méretű üvegfelületeit.
  • A V4-ek védelmi vezetői: egységes NATO, egységes EU
    A visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - parlamentjeinek honvédelmi és rendészeti bizottságai kiállnak az egységes NATO és az egységes Európai Unió mellett - közölte a magyar országgyűlési bizottság elnöke a pénteki debreceni tanácskozás utáni sajtótájékoztatón
MTI Hírfelhasználó