A délkeleti országrészre kiadták a riasztást a viharos szél miatt
Közeledik a hidegfront, az ország délkeleti felére már riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a viharos széllökések miatt szombat délután.
2012. október 27. 15:12

Csongrád és Békés megyében, valamint Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar megye több térségében már 1-3 órán belül számítani kell olyan viharos széllökésekre, amelyek erőssége az óránkénti 70 kilométeres sebességet is meghaladhatja.

Az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében a meteorológiai szolgálat azt írta: szombat délután az Alföld délkeleti részén a déli szél viharossá fokozódik, néhol az óránkénti 80 kilométeres erősséget is elérheti.

Estétől egy markáns hidegfront hatására a Dunántúlon, majd vasárnap már a Duna vonalában is lehet számítani viharos, óránkénti 60-85 kilométeres erősségű széllökésekre, a Bakonyban és a Balatonnál pedig az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják a széllökések.

Szombaton az ország déli, délnyugati felén zivatar is kialakulhat, amelyhez szintén viharos széllökések, illetve egy-egy helyen jégeső is társulhat. Főként az északi megyékben és a Nyugat-Dunántúlon 24 óra alatt 20 milliméternél is több csapadék hullhat. Késő este északnyugaton az eső várhatóan havas esőbe, havazásba megy át, de felszínen megmaradó hó csak a magasabban fekvő helyeken fordulhat elő - írta a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég. Átmenetileg egyre kevesebb helyen, majd estétől ismét egyre többfelé várható eső, zápor, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben havas eső, főként a hegyekben havazás is lehet.

A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között alakul, a Tiszántúlon enyhébb lesz az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 3 és plusz 9 fok között várható.
 

mti
 • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
  A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
 • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
  Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
 • Hollik: hazudik az ellenzék az EU-s támogatásról
  Az ellenzék ismét hazudik, amikor azt állítja, hogy az Európai Unió támogatást biztosít Magyarországnak a koronavírus elleni védekezéshez - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton.
 • Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók
  Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók a helyközi közösségi közlekedésben - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára az operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
 • A járvány legyűrte a globalizmust
  A járvány érdekes megvilágításba helyezte azt a liberális, globalista elképzelést, mely szerint a világ dolgait a XXI. században már nemzetek feletti, szupranacionális intézményekkel kell intézni.
MTI Hírfelhasználó