Beismerő vallomást tett a domonyvölgyi gyilkosság gyanúsítottja
Beismerő vallomást tett a rendőrségen az a 18 éves férfi, aki a gyanú szerint Bag és Domonyvölgy határában hétfőn meggyilkolt egy 32 éves gödöllői nőt.
2012. szeptember 28. 13:30

Ezt jelentette be a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) vezetője pénteken Budapesten. Mihályi István közölte azt is, hogy indoklás nélkül felmentette a gödöllői rendőrkapitányság bűnügyi osztálybvezetőjét.

A megyei főkapitány sajtótájékoztatón elmondta: a gyanúsított két további bűncselekményt is beismert kihallgatásán. A gyanú szerint a férfi a múlt héten késsel megszúrt és könnyebben megsebesített egy 62 éves nőt Hatvan külterületén, majd autóját elrabolva elhajtott. A gyanúsított a most hétfői gyilkosság előtt néhány órával egy másik nő autójába is beszállt Gödöllőn, és késsel fenyegette meg, az asszony azonban ellenállt, így a gyanúsított kiszállt a kocsiból és elmenekült.

Arra a kérdésre, azért mentette-e fel a gödöllői főrendőrt, mert a sajtóhírek szerint a nő bejelentése ellenére nem vettek fel jegyzőkönyvet az esetről. Mihály István úgy válaszolt: indoklás nélkül felmentette tisztségéből a bűnügyi osztályvezetőt, illetve szolgálati kötelezettségszegés gyanújával feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, valamint fegyelmi vizsgálatot indított.

Szakiskolába járt és rendezett családi háttérrel rendelkezik az a 18 éves fiatal, akit a domonyvölgyi gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. A 18 éves fiút három bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják, mindhárom esetet beismerte a kihallgatásán. S. Márk a kocsikra hajtott, egyet sikerült elrabolnia, egy esetben elüldözték, a harmadiknál pedig gyilkossággá fajult a megtámadott nő ellenkezése.

A nyomozás során 1165 rendőr kereste a férfit, akit végül a miskolci Avas lakótelep egyik lakásánál fogtak el, ahol ismerősénél járt. 

MTI, Index
  • Megmenteni Európát
    Az unió jövőjéről szóló vita kulcsa a tegnap normalitásának újrafelfedezése.
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
MTI Hírfelhasználó