Kanada elfogadja a globális felmelegedést
A kanadaiak alig 2 százaléka jelezte, nem hiszi el, hogy a globális felmelegedés megtörténik.
2012. augusztus 25. 15:00

A többség az ember okozta károkra és természetes okokra hivatkozva tényként kezeli a globális felmelegedést.

Szinte 100 százalékos egyetértést mutatott ki egy kanadai közvélemény-kutatás a globális felmelegedés valóságosságát illetően. Az online elvégzett kutatás során a kor, nem, lakhely és iskolázottsági adatokra vonatkozóan kvótákat határoztak meg a kutatók, így a kapott eredmények jól közelítik a teljes lakosság attitűdjét.

A lekérdezés szerint a válaszadóknak alig 2 százaléka jelezte, nem hiszi el, hogy a globális felmelegedés megtörténik. Négy százalék nem tudott választ adni a kérdésre, mindenki más azonban tényként kezeli, hogy a Föld éghajlata melegszik.

Az éghajlatváltozás tényében egyetértenek ugyan, de annak okát illetően már eltérő nézeteket vallanak a kanadaiak. A válaszadók 9 százaléka szerint az éghajlatváltozás természetes okokra vezethető vissza, 32 százalék szerint az ember tehető kizárólag felelőssé. A megkérdezettek 54 százaléka gondolja úgy, hogy a globális felmelegedés az emberi károkozás és a bolygó természetes hőmérsékleti ciklusából eredően zajlik jelenleg is.

ELTE-TÁTK Hírlevél
  • Visszataszító volt Márki-Zay legújabb kijelentése
    A legvisszataszítóbb ebben, hogy ő a fogyatékos szót negatív értelemben használta. Úgy, minthogyha az, hogy valaki így éli az életét, pejoratív dolog lenne, az emberi értékeinek a csökkentségét jelentené – kommentálta a Magyar Nemzet kérdésére a baloldal miniszterelnök-jelöltjének tegnapi kijelentését a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.
  • Ismét igazolódott, a baloldalon Gyurcsány Ferenc a főnök
    Az ellenzéki pártok próbálják csökkenteni a Márki-Zay Péter által okozott kárt azzal, hogy gyámság alá helyezik a kapitányt, ami azt is jelenti, hogy ismét bebizonyosodott, hogy Gyurcsány a főnök – értékelte az elmúlt hetet a Magyar Hírlapnak Kiszelly Zoltán politológus, aki kitért arra is, hogy miért lett kudarcos a baloldal nép­szavazási kezdeményezése, illetve a polgári kormánynak miért fontos a kultúra és a tudomány.
  • A többség szerint Orbán Viktor jobban képviseli az emberek érdekeit, mint Márki-Zay Péter
    Az országgyűlési választások – április harmadikára kitűzött – időpontjához közeledve egyre inkább felértékelődik a jobb- és baloldal által kínált jövőkép konfliktusának kérdése - mutat rá a Századvég legfrissebb elemzésében.
MTI Hírfelhasználó