Fokozatosan melegszik az idő
Az ország nagy részén csak kevés gomolyfelhő zavarhatja, illetve főként csütörtökön fátyolfelhő szűrheti a napsütést.
2012. augusztus 15. 13:54

Szerdán egészen északkeleten, csütörtök késő délutántól pedig nyugaton lehet több a felhő. Északkeleten szerdán néhol kisebb eső, egy-egy zápor is előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél napközben a középső országrészben gyakran megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 26 és 32 fok között alakul.

Európa

Észak-Európa fölött anticiklon húzódik, amelynek déli nyúlványa a Földközi-tenger középső medencéjéig hatol. A magasnyomás területén többnyire napos az idő. A Kelet-európai-síkság fölött töltődő ciklon örvénylik, borongós, csapadékos időjárást okozva a térségben. A Brit-szigetektől délnyugatra szintén ciklon tevékenykedik, hatására a kontinens partvidékén többfelé esik az eső, záporeső. A hőmérséklet csúcsértéke a Mediterráneumban többnyire 29, 35 fok között alakul. Kontinensünk leghűvösebb része a Kárpát-medencétől északkeletre, az említett ciklon területén található, ahol mindössze 15, 17 fokot mérnek, hiszen még Észak-Európában is 19, 24 fok a jellemző.

Csütörtökre a Kárpát-medence északkeleti részén is mindenütt naposra fordul az idő, és erősödik a nappali felmelegedés.

MTI
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó