Lassan javul az idő
2012. július 22. 14:05

Keleten eleinte erősen felhős lesz az ég, ott eső, zápor valószínű, másutt a szakadozott felhőzet mellett csupán egy-egy zápor alakulhat ki. Éjszaka a változóan felhős ég mellett délen, délkeleten lehet zápor. Hétfőn a több órás napsütés melletti gomolyfelhő-képződésből elsősorban a déli megyékben fordulhat elő zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé erős, északnyugaton és északkeleten, valamint zivatarban olykor viharos lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11, 16 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 24, 30 fok között valószínű.

Időjárás Európában:

A Genovai-öböltől a Fekete-tengeren át egészen a Kaszpi-tengerig húzódik az a hullámzó frontálzóna, amely mentén erőteljes gomolyfelhő-képződés zajlik, többfelé zápor, zivatar is előfordul. A frontálzónától délkeletre hőség van, a hőmérséklet csúcsértéke 35, 41 fok között változik. Ugyanakkor kontinensünk középső, nyugati és északi területein a több órás napsütés ellenére is hűvös az idő, 15, 23 fok a jellemző érték. A Kárpát-medence időjárását hétfő estig a hullámzó frontrendszer melegfronti szakasza alakítja.

MTI nyomán
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó