Az IKSZ kiáll a házasság alaptörvényi definíciója mellett
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség válaszolt a DK javaslatára, amelyben az azonos neműek házasságának engedélyezését kezdeményezik.
2012. június 28. 19:49

Stágel Bence, a szervezet elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Törcsi Péter alelnök csütörtökön az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásban reagált a Demokratikus Koalíció aznapi kezdeményezésére.

Molnár Csaba, a DK alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón közölte: az azonos neműek házasságának engedélyezését kezdeményezik, azt javasolva: a törvényhozás tegye lehetővé, hogy az ilyen párokat ugyanolyan jogok illessék meg, mint a heteroszexuális családokat, így például gyermeket fogadhassanak örökbe. Elmondta: ennek érdekében törvénymódosítást készítettek, amelyet azonban csak azután nyújtanak be a parlamentnek, hogy egyeztettek róla a melegszervezetekkel.

A kereszténydemokrata politikusok úgy vélik: Gyurcsány Ferenc pártja a homoszexuális párok házasságának, az általuk történő örökbefogadásnak törvényi szintre emelésére tett javaslatával a legrosszabb SZDSZ-es időket idézi, és a méltán feledés homályába merült liberális párt babérjai kíván törni legújabb ötletével. Úgy tűnik, sikerrel, hiszen támogatottságuk megegyezik a szabad demokraták utolsó mért népszerűségi mutatóival - jegyezték meg.

Mint írták, szeretnék felhívni a DK figyelmét arra, hogy Európában, de különös tekintettel a közép-európai régióban hazánk kifejezetten liberálisan szabályozza a homoszexuális párok együttélését, a regisztrált élettársi kapcsolat ugyanis minden olyan polgári jogi lehetőséget biztosít az együtt élő pároknak, amely egy életre szóló kapcsolathoz szükséges.

Kitértek arra is, a házasság alkotmányjogi fogalma az Alkotmánybíróság állandó gyakorlata szerint jelenleg is csupán férfi és nő közötti kapcsolatot jelent, és sem a strasbourgi bíróság joggyakorlata, sem a Velencei Bizottság véleménye szerint nem köteles egy állam homoszexuális párok számára biztosítani a házassághoz való jogot.

Úgy fogalmaztak: fiatal kereszténydemokrataként határozottan elleneznek mindennemű diszkriminációt, és távol tartják magunkat attól, hogy az emberek magánéletébe beleszóljanak, azonban nemcsak alkotmányjogi, hanem világnézeti szempontból is határozattan kiállnak a házasság jelenlegi alaptörvényi definíciója mellett. Hozzátették: világnézeti különbségtől függetlenül mindannyiunk érdeke, hogy minél több gyermek szülessen Magyarországon, azonban ilyen pozitív demográfiai tendencia - a dolgok természeténél fogva - csak egy férfi és egy nő kapcsolatán alapulhat. "Mindezért meggyőződésünk, hogy a gyurcsányi politika egyáltalán nem használ a homoszexuális honfitársainknak, hiszen többségük ugyanúgy csak boldogulni szeretne, mint bárki más, és nem egy bukott miniszterelnök politikai játékszerévé válni" - fogalmaztak.

MTI
  • Megérkezett a Békemenet az állami ünnepség helyszínére
    Megérkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) szervezte Békemenet az állami ünnepség helyszínére szombaton délután, az ünneplő tömeg megtöltötte az Erzsébet teret és a Deák teret, az emberek a Károly körúton is állnak egészen az Astoriáig
  • Felvonták a nemzeti lobogót
    Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján szombat délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.
  • KDNP: veszély fenyegeti a nemzet szuverenitását
    Simicskó István az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából írt közleményében kiemelte, a történelem sorsfordító eseményei tanulságul szolgálnak minden későbbi nemzedéknek: „szabadságunkat, nemzetünk szuverenitását ismét veszély fenyegeti."
MTI Hírfelhasználó