Ma is lehet jégeső
Átmeneti felszakadozások mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, délután öbb helyen várható zápor, zivatar néhol felhőszakadás.
2012. június 12. 13:41

Délnyugat felől egyre több helyen várható zivatar. A zivatarokat sokfelé kísérheti felhőszakadás. Heves zivatarra elsősorban az ország déli felén számíthatunk, helyenként jégesővel és viharos széllökésekkel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga figyelmeztetést adott ki az ország déli részére, hazánk többi részére citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

A zivataros területeken kívül legfeljebb élénk széllökésekre van kilátás délnyugati irányból. A hőmérséklet délután 20, 26, késő este 15, 20 fok között valószínű.

Kettős fronthatás miatt a fejfájás, migrén, fáradékonyság, szédülés hátterében légköri okok is meghúzódhatnak. A megszokottnál hosszabb reakcióidő a közlekedésben is veszélyforrás lehet.

hirado.hu/met.hu
  • Orbán: magyarnak lenni jó!
    Magyarnak lenni jó, a magyarság "egy olyan jegy, mint amilyen az anyajegy, letörölhetetlen" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján, ahol arról is beszélt: a kormányoldal április 3-án megkapta a felhatalmazást, hogy teljes egészében megvalósítsa a Liget Budapest Projektet.
  • Az Európai Unióban csak a magyarokat védi rezsicsökkentés
    Miközben számos uniós tagállamban brutális mértékben drágultak a rezsiköltségek az elmúlt egy évben, hazánkon kívül sehol nincs hatályban a rezsicsökkentéshez hasonló átfogó intézkedés a lakosság terheinek mérséklésére. Több országban megduplázódott a földgáz vagy az áram ára, de arra is van példa, hogy a korábbinál négyszer-ötször kell többet fizetni ezekért a tételekért – olvasható az Origó.hu cikkében.
  • Brüsszelben fordítva ülnek a lovon
    A brüsszeli olajembargó gazdasági következményei a tagországok egy részét, köztük Magyarországot sújtanák.
MTI Hírfelhasználó