Ma is lehet jégeső
Átmeneti felszakadozások mellett gyakran lesz erősen felhős az ég, délután öbb helyen várható zápor, zivatar néhol felhőszakadás.
2012. június 12. 13:41

Délnyugat felől egyre több helyen várható zivatar. A zivatarokat sokfelé kísérheti felhőszakadás. Heves zivatarra elsősorban az ország déli felén számíthatunk, helyenként jégesővel és viharos széllökésekkel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga figyelmeztetést adott ki az ország déli részére, hazánk többi részére citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

A zivataros területeken kívül legfeljebb élénk széllökésekre van kilátás délnyugati irányból. A hőmérséklet délután 20, 26, késő este 15, 20 fok között valószínű.

Kettős fronthatás miatt a fejfájás, migrén, fáradékonyság, szédülés hátterében légköri okok is meghúzódhatnak. A megszokottnál hosszabb reakcióidő a közlekedésben is veszélyforrás lehet.

hirado.hu/met.hu
  • A jogállamra támadna a szélsőbal
    Tölgyessy Péter alkotmányjogász, az SZDSZ egykori elnöke szerint rendőrségi ügy lenne, ha a szélsőbal felfüggesztené az Alaptörvényt.
  • A kormány nemzetben gondolkodik
    A magyar kormány filozófiája, hogy nemzetben gondolkodik, hiszen az emberiség értékgazdagsága a nemzetek sokszínűségében áll fenn - jelentette ki a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes kedden Budapest IX. kerületében.
  • Európa sokszínűségének alapja a nemzeti identitás
    Kövér László: „Mi, magyarok, és az európai emberek elsöprő többsége nem posztkeresztény és posztnemzeti birodalmi jövőt akar magának és utódainak, hanem hagyományaikra és kultúrájukra támaszkodó nemzetek szuverén államainak együttműködése révén megerősödő Európában szeretne élni."
MTI Hírfelhasználó