Az MSZP újabb fronton szítja a nemzetközi lejárató kampányt
Göncz Kinga két szűk körű megbeszélésen is a magyar kormány elleni fellépésre biztatta a nemzetközi szervezetek és uniós szervek képviselőit.
2012. június 8. 08:55

A kirobbant botrány újabb bizonyítéka, hogy az MSZP és annak európai parlamenti képviselői kulcsszerepet játszanak a Magyarország ellen indított nemzetközi lejárató kampány gerjesztésében.

A Magyar Nemzet információi szerint a közelmúltban Göncz Kinga két megbeszélésen is nem csak egyoldalúan tájékoztatta a jelenlévő nemzetközi szervezetek és uniós szervek képviselőit a magyarországi folyamatokról, hanem határozottan kérte aktív fellépésüket a magyar kormány ellen. A cikk szerint Göncz Kinga kérte a jelenlevőket, hogy lobbizzanak az Európai Parlamentben, szervezzenek meghallgatásokat és készítsenek jelentést Magyarország kapcsán.

Az eset jól illeszkedik az MSZP EP-delegációjának Magyarország elleni akcióinak sorába. Miután az MSZP EP-képviselői hazug körlevelekkel, hisztérikus felszólalásokkal, Magyarországot elítélő határozat kezdeményezésével igyekeztek folyamatosan lejáratni hazánkat, most bizonyosságot nyert: szűk körű megbeszéléseken a nemzetközi szakmai és civil szervezeteket is a magyar kormány elleni fellépésre bíztatják.

A most kirobbant botrány újabb bizonyítéka, hogy a magyar szocialista EP-delegáció kulcsfontosságú szerepet játszik a Magyarország ellen indított nemzetközi lejárató kampány gerjesztésében. Bizonyosságot nyert, hogy Göncz Kinga és szocialista párttársai minden erejükkel azon dolgoznak, hogy a nemzetközi szervezeteket is Magyarország ellen hangolják. Az ügy azt is világos megmutatja: ezek a szervezetek a magyar baloldaltól szerzik Magyarországgal kapcsolatos téves és megalapozatlan információikat.

Korábban Göncz Kinga azzal vádolta a jobboldalt és a magyar kormányt, hogy összeesküvés-elméleteket gyárt a Magyarország elleni nemzetközi lejárató kampányban betöltött szerepéről. A ma kirobbant botrány kiváló lehetőséget kínál arra, hogy Göncz Kinga bizonyítsa ennek ellenkezőjét.

Háttér

Az MSZP EP-delegációja az alkotmányozás kapcsán körlevélben többek között azt kifogásolta, hogy az Alaptörvényben szerepel Isten neve, meg sem említve, hogy a magyar Himnusz kezdő soráról van szó.

Az MSZP európai parlamenti delegációja még áprilisban az egyházügyi törvény kapcsán azt sérelmezte az Európai Bizottságnál, hogy az egyházaknak módjuk van az általuk vezetett intézmények jellegének megfelelően keresztény világnézetű embereket alkalmazására.

Az MSZP EP-képviselői kezdeményezői voltak a Magyarországot elítélő, valótlanságokat és csúsztatásokat tartalmazó európai parlamenti határozatnak is.

Göncz Kingához köthető az a brüsszeli akció, amikor hamisan azt állította, hogy az MSZP nem támogatta az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságában a Kúria elnökének szigorúbb kinevezési szabályait.

A Magyar Néppárti Képviselőcsoport sajtóközleménye
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Déli határunkon tűzharcok folytak, sérültek is vannak
  Bűnözők folytattak katonai jellegű akciót hazánk ellen a déli határon: tűzharc zajlott, sérültjeink is vannak. Brüsszel süketnek és vaknak tetteti magát – derült ki Bakondi György rádiónyilatkozatából.
 • Szent Miklós Napok
  Szent Miklós ünnepe, és egyben a nevét viselő templom búcsúja jövő keddre esik, és ez zárja az idei Szent Miklós Napok programsorozatot Gyergyószentmiklóson, amely rendezvény szombattól kínál élményeket minden korosztálynak.
 • Magyarország 365 fotópályázat – díjazottak
  Kihirdették csütörtökön Budapesten az idei Magyarország 365 fotópályázat díjazottjait. A neves szakemberekből álló zsűritől 16 pályázó kapott elismerést.
MTI Hírfelhasználó