Az MSZP újabb hazugsága
Hazugságnak nevezte Hende Csaba az MSZP közleményét, mely szerint egy 2003-ban létrejött megállapodás lehetővé tette, hogy 2006 őszén a honvédség tömegoszlatáshoz használatos eszközöket adjon a rendőröknek. Az ügyről készült részletes jelentést a jövő héten hozzák nyilvánosságra – közölte a Hír Televízió Rájátszás című műsorában a honvédelmi miniszter.
2012. május 24. 08:41

Hende Csaba a műsorvezető kérdésére felidézte: Juhász Ferenc MSZP-s országgyűlési képviselő, egykori honvédelmi miniszter írásbeli kérdése után indította meg a vizsgálatot, hogy kiderüljön, miként adhatott át a honvédség tömegoszlató fegyvereket 2006 őszén a rendőrségnek. A vizsgálattal megbízott szakértők elvégezték a munkájukat, megállapításaikat a jövő héten hozzák nyilvánosságra – fűzte hozzá.

„Arra a kérdésre, hogy adott-e fegyvereket a honvédség a rendőrségnek, azt kell mondanom, hogy igen; ha azt kérdezi, hogy ezt jogszerűen tette-e, azt kell mondanom, hogy nem” – mondta Hende Csaba. Mint hangsúlyozta: a törvény a fegyverek átadását semmilyen körülmények között, senkinek az engedélyével nem teszi lehetővé. Ismert, a Magyar Nemzet korábban már megírta, nem csak gránátokat és gránátvetőket adtak át a rendőrségnek a honvédség eszközeiből jogszerűtlenül a 2006-os tömegoszlatáshoz. A szocialisták ezt követően közleményt adtak ki, amiben az állt: nem felel meg a valóságnak a sajtóban megjelent, a Honvédelmi Minisztériumra hivatkozó állítás.

A Magyar Nemzet beszámolt arról is, a vizsgálat – a 2006-os rendőrattakkal összefüggésben elkészült belső jelentés alapján – megállapítja Szekeres Imre MSZP-s honvédelmi miniszter politikai felelősségét, aki minden felelősséget vállal döntéséért.

MNO
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • „Késelés történt, agyonlőtték a gyanúsítottat”
  A „politikai korrektség” pszichoterrorja hatott. Egy újságíró agya áldozatul esett: meghibbant attól a megfeleléskényszertől, amelyet környezete kialakított benne. Nem merte leírni azt, hogy a tettes, a bűnöző, a terrorista.
 • Áder: jól kezeltük a járványt
  Magyarország és Szlovénia a lakosságszámához viszonyítva a legjobban teljesítők közé tartozik az Európai Unióban a koronavírus-járvány kezelésében, mind a megbetegedések, mind az elhalálozások alacsony száma alapján - mondta Áder János köztársasági elnök csütörtökön Budapesten.
 • A demokraták nagy novemberi szocialista forradalmat álmodnak
  Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.
 • Megkezdődött az M1-M7-es autópályák átkötésének előkészítése
  Kiválasztotta a tervezőt a Komárom és Sárbogárd közötti gyorsforgalmi út fejlesztéséhez a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő. Az észak-déli irányú összeköttetés feladata tehermentesíteni a fővárost és környékét a nemzetközi tranzitforgalomtól.
MTI Hírfelhasználó