Falakba ütközött Orbán a jobboldalon!
A következő köztársasági elnök mandátuma várhatóan bő két év múlva kezdődő új parlamenti ciklus háromnegyedére is kiterjed - hívta fel a figyelmet Wéber Attila szociológus, politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.
2012. április 5. 09:58

Egy régen nem tapasztalt jelenséget emelt ki Wéber Attila Schmitt Pál lemondása előtti napokból. 2006, a Fidesz választási veresége óta most fordult elő először az, hogy egy erős értelmiségi "lázadást" érzékelhettünk a jobboldalon. Ez egy új jelenség amióta a Fidesz kormányoz a szociológus szerint, aki azonban nem gondolja, hogy hasonló megfigyelhető lesz a közeljövőben.

Ez mutatja az orbáni terjeszkedés határait, és azt, hogy lehetnek olyan pontok, ahol ellenállásba ütközhet. Erre mindenképp figyelnie kell - tett hozzá a politikai elemző.

Kiemelte azt is, hogy Schmitt Pál lemondásával új ötéves elnöki ciklus kezdődik, ami azt jelenti, hogy három évet a következő kormányzati periódusban regnál. Ez akkor lesz érdekes, ha nem a Fidesz jut hatalomra 2014-ben, és most egy Orbán Viktortól jobbra álló jelölt költözik be a Sándor-palotába - mondta Wéber Attila.

InfoRádió
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Akarjuk a győzelmet!
  Nem nézhetjük tétlenül a liberális pusztító káosz kialakulását, létünk védelmében nem lehetünk önkorlátozók.
 • Baloldali tömb formálódik Gyurcsány Ferenccel szemben
  Legutóbb a Momentum elnöke fogalmazta meg, mit gondol Gyurcsány Ferenc vezérszerepéről. Közben az MSZP már azon aggódik, hogy a belviszály a 2022-es választási esélyeket is veszélyezteti – hangzott el az M1 Híradójában.
 • Jakab Péternek arra sincs energiája, hogy a Facebookon politizálgasson
  Élesen bírálta a Siófokon kétnapos éhségsztrájkba kezdő Jobbik-alelnököt Varga-Damm Andrea. A független képviselőnek a párt elnökéről sincsen jó véleménye. Jakab Péter féléves működését magunk is mérlegre tettük. Az egykori szóvivő könnyűnek találtatott, az alpári parlamenti felszólalások mögött egy lagymatag politikus bújik meg.
MTI Hírfelhasználó