Falakba ütközött Orbán a jobboldalon!
A következő köztársasági elnök mandátuma várhatóan bő két év múlva kezdődő új parlamenti ciklus háromnegyedére is kiterjed - hívta fel a figyelmet Wéber Attila szociológus, politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.
2012. április 5. 09:58

Egy régen nem tapasztalt jelenséget emelt ki Wéber Attila Schmitt Pál lemondása előtti napokból. 2006, a Fidesz választási veresége óta most fordult elő először az, hogy egy erős értelmiségi "lázadást" érzékelhettünk a jobboldalon. Ez egy új jelenség amióta a Fidesz kormányoz a szociológus szerint, aki azonban nem gondolja, hogy hasonló megfigyelhető lesz a közeljövőben.

Ez mutatja az orbáni terjeszkedés határait, és azt, hogy lehetnek olyan pontok, ahol ellenállásba ütközhet. Erre mindenképp figyelnie kell - tett hozzá a politikai elemző.

Kiemelte azt is, hogy Schmitt Pál lemondásával új ötéves elnöki ciklus kezdődik, ami azt jelenti, hogy három évet a következő kormányzati periódusban regnál. Ez akkor lesz érdekes, ha nem a Fidesz jut hatalomra 2014-ben, és most egy Orbán Viktortól jobbra álló jelölt költözik be a Sándor-palotába - mondta Wéber Attila.

InfoRádió
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó